Utredare mot juridik

Ledig tjänst på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor , Avd. för statsbidrag

Sök ledigt jobb som Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning i Växjö. Nu finns det en ledig tjänst på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor , Avd. för statsbidrag i Kronobergs län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Enligt avtal.. Arbetet är Heltid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tidsbegränsad anställning, vikariat. Tillträde 1 augusti 2024., upphör: 2024-12-31 .. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är 3 månader – upp till 6 månader. Sök jobbet senast 2024-03-03.

Hitta till arbetsplatsen på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor , Avd. för statsbidrag

Arbetsplatsen hos Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor , Avd. för statsbidrag ligger i Växjö i Kronobergs län.

Yrke Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Arbetsort Kronobergs län – Växjö
Arbetsplats Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor , Avd. för statsbidrag
Organisationsnummer 2021001173 (Myndigheten För Ungdoms-och Civilsamhällesfrågor)
Anställningsvillkor Heltid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tidsbegränsad anställning, vikariat. Tillträde 1 augusti 2024., upphör: 2024-12-31 .
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Enligt avtal.
Anställningens längd 3 månader – upp till 6 månader
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor , Avd. för statsbidrag Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en statlig myndighet som tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi har fokus på ungas villkor och civilsamhällets förutsättningar och ger stöd till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete. Vi tar fram kunskapsunderlag som beslutsfattare använder för att kunna prioritera insatser för unga och för civilsamhället. Vi sprider kunskap i möten med människor, på såväl nationell som europeisk nivå. Vi fördelar också statsbidrag som ger små och stora organisationer möjlighet att växa och utvecklas. Internationella bidrag ger kommuner och organisationer möjlighet att arbeta praktiskt med ungdomspolitik på lokal, regional, nationell och europeisk nivå och ger unga möjlighet att tillbringa tid utomlands som volontär.

Vi erbjuder en modern arbetsplats med viktiga uppdrag som engagerar oss och våra målgrupper. Här får du stora möjligheter att utvecklas både i din yrkesroll och som person.

Vi är en av Sveriges hbtqi-strategiska myndigheter och arbetar aktivt med jämställdhetsintegrering. Vi har ett normkritiskt perspektiv och bedriver ett arbete för att motverka diskriminering bland unga.

Anställningen är placerad vid Avdelningen för statsbidrag men du kommer också att vara behjälplig med frågor från Avdelningen för internationellt samarbete.

ARBETSUPPGIFTER
MUCF söker en utredare mot juridik som ska arbeta med kvalitetssäkring av de nationella statsbidrag som delas ut till civilsamhällesorganisationer.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna omfattar granskning och kontroll av bidragets användning i förhållande till gällande lagar och annan rättspraxis som söker nationella och internationella bidrag samt uppföljning av redovisningar från organisationer som söker organisations-, projektbidrag- och verksamhetsbidrag. Juristen ska bistå handläggarna i hanteringen av olika juridiska verksamhetsfrågor på avdelningen.

En stor del av anställningen innebär att arbeta tillsammans med handläggare i juridiska frågor rörande bidragshantering och frågor kopplade till ideella föreningar. Det innebär bland annat att utredaren är med att utveckla rutiner och riktlinjer som tydliggör handläggningsprocessen ur ett juridiskt perspektiv, men även att medverka på möten som stöd i juridiska frågor.

Arbetet innebär vidare att utreda oegentlighetsärenden som kräver en utökad juridisk kontroll. Att medverka vid fördjupade kontroller och att delta vid uppföljning av oegentligheter efter tagna beslut. Granskning och kontroll görs för att säkerställa kvaliteten och att de bidragssökande organisationerna följer demokrativillkoren och lever upp till kraven som ställs i förordningar som styr bidragen. Även verksamhetsbesök hos organisationer förekommer vilket innebär att arbetet därmed kan medföra en del resor. Omvärldsbevakning av relevanta områden är en naturlig del av arbetet.

Som utredare mot juridik ska man även kunna bidra till att utveckla myndighetens ansökningssystem och att jobba fram ramverk för förbättrad kontroll utifrån ett juridiskt perspektiv.

MUCF tror på ett fortsatt framtida flexibelt arbetssätt med möjlighet att delvis arbeta på distans utifrån verksamhetens behov. Närvaro på kontoret bestäms i samråd med ansvarig chef utifrån dina personliga förutsättningar och verksamhetens behov. Du kommer att samarbeta med verksjuristen i vissa frågor och har kontinuerliga avstämningar med denna.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha en akademisk examen inom juridik, gärna med inriktning mot förvaltningsrätt. Du ska ha minst två års relevant och aktuell arbetslivserfarenhet inom juridik eller utredningsarbete inom juridik, gärna inom offentlig förvaltning.

Ett stort plus är om du arbetat med juridiska frågor inom ideella föreningar och/eller kommunal/statlig verksamhet och därtill har en förståelse och ett intresse för civilsamhället.

Du har en god pedagogisk förmåga och kan förklara komplicerade processer för målgrupper internt och externt i både stora och små sammanhang. Du som söker bör vara flexibel och beredd på att snabbt skifta fokus om verksamheten kräver det. Arbetet hos oss ställer stora krav på att arbeta självständigt men i tät dialog och samråd med din närmaste arbetsgrupp. Du ska vara lyhörd och samarbeta bra med kollegor och externa aktörer. Stor vikt kommer läggas vid de nämnda personliga egenskaperna och din förväntade förmåga att utföra arbetsuppgifterna väl.

Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i tal och i skrift på svenska. Du har även goda kunskaper i Officepaketet och är van vid att sätta dig in i olika datasystem. Du behöver inte ha erfarenhet av media och kommunikation med det är viktigt att du har en förståelse för detta område och snabbt kan hjälpa till med juridisk guidning när kommunikatör och avdelningschef efterfrågar det.

MUCF är en liten myndighet där man själv måste vara engagerad i att arbeta fram rutiner och processer för att möta de utmaningar och behov som uppstår. Du ska även självständigt kunna söka den information du behöver för att kunna hantera arbetsuppgifter med kontroller eller granskning.

Din ansökan ska vara på svenska.

ÖVRIGT
MUCF har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Som kandidat ansvarar du för att de lämnade uppgifterna är sanningsenliga och korrekta samt att de lämnas till MUCF senast 24.00 sista ansökningsdagen. Uppgifterna behandlas och sparas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Är du intresserad av tjänsten på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor , Avd. för statsbidrag? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning är 2024-03-03.

Sök andra jobb som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb