Vänersborgs tingsrätt söker beredningsjurist till utsökningsärenden

Ledig tjänst på Vänersborgs tingsrätt

Sök ledigt jobb som Föredragande/Beredningsjurist i Vänersborg. Nu finns det en ledig tjänst på Vänersborgs tingsrätt i Västra Götalands län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Månadslön. Arbetet är 100%. Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse Tillsvidareanställning. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-06-01.

Hitta till arbetsplatsen på Vänersborgs tingsrätt

Arbetsplatsen hos Vänersborgs tingsrätt ligger i Vänersborg i Västra Götalands län.

Yrke Föredragande/Beredningsjurist
Arbetsort Västra Götalands län – Vänersborg
Arbetsplats Vänersborgs tingsrätt
Organisationsnummer 2021002742 (Sveriges Domstolar)
Anställningsvillkor 100%. Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse Tillsvidareanställning
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Månadslön
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-06-01

Vänersborgs tingsrätt Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och engagerade kollegor? Tjänsten som beredningsjurist är både givande och omväxlande, och tillsammans med dina kollegor bidrar du till den viktiga samhällsfunktionen som tingsrätten utgör.

Tingsrätten söker en beredningsjurist i huvudsak för handläggning av utsökningsärenden. 

Dina arbetsuppgifter
Att arbeta som beredningsjurist vid Vänersborgs tingsrätt är omväxlande och utvecklande. Du kommer få möjligheter att utvecklas som jurist och specialisera dig inom utsöknings- och sakrättsområdet. Som beredningsjurist kommer du att självständigt bereda ärenden som överklagats från Kronofogdemyndigheten. I arbetsuppgifterna ingår att göra rättsutredningar, föredra ärenden för avgörande och skriva förslag till beslut. Du kommer också att vara med vid sammanträden och föredra remisser. Du förväntas vara delaktig i att utveckla och effektivisera verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår också viss utbildning samt att vara stöd för notarierna på utsökningsområdet. För närvarande bereds utsökningsärenden av notarier. Arbetet sker i nära samarbete med tingsrättens domare och domstolshandläggare. Domstolen har en beredningsorganisation för brottmål och tvistemål. Beredningsorganisationen leds av en beredningsdomare och omfattar bland annat en beredningsjurist och två beredningsnotarier. Som beredningsjurist med inriktning på utsökningsärenden kommer du att vara en del av beredningsorganisationen men med ett särskilt ansvar för utsökningsärendena. 

Kvalifikationer
För att arbeta hos oss ska du ha juristexamen och vara notariemeriterad. Erfarenheter av arbete med utsöknings- eller sakrätt är meriterande liksom arbete vid Kronofogdemyndighet. Du är noggrann, kan arbeta självständigt och resultatinriktat, har lätt för att samarbeta samt har god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och flexibilitet. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, med sex månaders provanställning. Tillträde snarast möjligt.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning. 

Om Vänersborgs tingsrätt
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med sina omkring 100 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg. Inom några år kommer tingsrätten att flytta till nya och ändamålsenliga lokaler i centrala Vänersborg. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. 

Vänersborgs tingsrätt handlägger brottmål, tvistemål, familjerättsliga mål, allmänna domstolsärenden, konkurser och utsökningsärenden. Tingsrätten är även en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen. På tingsrätten finns också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, budget, HR, IT, arkiv samt säkerhet och service. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal.  Mer information om tingsrätten finns på https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/ 

Vänersborg ligger vid Vänerns sydspets med närhet till natur och Bohusläns skärgård. Pendlingsmöjligheterna från närliggande städer, t.ex. Göteborg, är bra. I Vänersborg är avstånden korta till såväl arbete, skola, service och fritidsaktiviteter. Läs mer på http://www.vanersborg.se 

Övrigt
Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Är du intresserad av tjänsten på Vänersborgs tingsrätt? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Föredragande/Beredningsjurist är 2022-06-01.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

  Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Göteborg
  Utredande jurister till WSP Advisory

  Ledigt jobb som miljöjurist på Wsp Sverige AB i Göteborg

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som miljöjurist
 • Mölndal
  Juristgruppen Väst söker jurist

  Ledigt jobb som biträdande jurist på Alfatesla AB i Mölndal

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som biträdande jurist
 • Skara
  Data Protection Officer (DPO)

  Ledigt jobb som it-jurist på Jula AB i Skara

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som it-jurist