85B - Neurologi och stroke söker akut stroke assistenter!

Ledig tjänst på Region Uppsala

Sök ledigt jobb som Läkare i Uppsala. Nu finns det en ledig tjänst på Region Uppsala i Uppsala län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och -. Arbetet är Tidsbegränsad, 100%, Tillträde enl ök. till enl ök. -. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är 6 månader eller längre. Sök jobbet senast 2022-08-31.

Hitta till arbetsplatsen på Region Uppsala

Arbetsplatsen hos Region Uppsala ligger i Uppsala i Uppsala län.

Yrke Läkare
Arbetsort Uppsala län – Uppsala
Arbetsplats Region Uppsala
Organisationsnummer 2321000024 (REGION UPPSALA)
Anställningsvillkor Tidsbegränsad, 100%, Tillträde enl ök. till enl ök. -
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå -
Anställningens längd 6 månader eller längre
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-08-31

Region Uppsala Verksamhetsområde Neuro

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Avdelning 85B ingår i verksamhetsområdet neuro. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på omvårdnad, vårdutveckling och forskning. Avdelning 85B har 14 vårdplatser för strokepatienter. Vården av strokepatienter syftar till att begränsa skadan efter akut hjärninfarkt eller blödning. Vårdpersonalens uppgift är att övervaka och kompensera för patientens eventuella bortfall av funktioner då patienten återhämtar sig från sin stroke.

På avdelning 85B arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logopeder, dietist, läkare och en vårdplatskoordinator. Vi arbetar i team där våra olika kompetenser bidrar till att ge patienten en god, säker och omfattande vård. Det pågår flera utvecklings- och forskningsprojekt för att förbättra vården för våra patienter. De nationella riktlinjerna, Riksstroke, ligger till grund för avdelningens arbete. Vi tar hand om strokepatienterna direkt via akutmottagningen enligt ”Rädda hjärnan” vårdkedjan.

Ditt uppdrag
Avdelning 85B söker nu Akut stroke assistenter till avdelningen för att primärt arbeta med Rädda hjärnan uppdraget måndag till fredag, kvällstid. Uppdraget ingår i ett projekt som koppas kunna utvecklas mellan hösten 2022 framtill våren 2024.
I arbetet som Akut stroke assistent ingår följande arbetsuppgifter:

• Ha ansvar för Rädda hjärnan larm.
• Arbeta efter upprättad arbetsbeskrivning kopplat till uppdraget.
• Assisterar neurologjouren vid intravenös trombolys och trombektomi vid ischemisk stroke samt iv blodtryckssänkning vid intrakraniell blödning (ICH).
• Övervaka patienten tillsammans med undersköterska på övervakningssal.
• Ansvarar för platsläget på avdelningen i samråd med ansvarig sjuksköterska och läkare.
• Administrativa arbetsuppgifter kopplat till Riksstroke. Skriva ett kvalitetsarbete kopplat till Riskstroke under handledning av ansvarig läkare.
• Skriva remisser inom ett för definierat område.

På avdelningen pågår många aktiva parallella arbeten och vårt stora mål är att bli Årets strokeavdelning 2022! Vi arbetar ständigt med att utveckla vården för patienterna som vårdas på avdelning 85B. Under hösten 2022 kommer vi bland annat arbeta aktivt med strokekompetensutbildning och med dokumentation.

Dina kvalifikationer
Du är läkarstuderande som har avslutat termin 8, med kandidatexamen och genomgången kurs i neurologi. Meriterande om du tidigare arbetat med strokevård och/eller neurologiska sjukdomar.

Vi förväntar oss att du har hög professionell drivkraft, samt att du är lösningsorienterad utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Du lockas av professionella utmaningar, där du utvecklas genom gravidvis ökat ansvar och trivs med att samarbete med andra yrkesprofessioner. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, så väl i tal som i skrift.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en timanställning som akut stroke assistent (ASA). Arbetstiden är förlagd mellan kl.15.00-21.30 vardagar. Då tjänsten ingår i ett projekt så kommer det finnas möjlighet att arbeta mer omfattande under projekttiden. Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker fortlöpande under annonseringsperioden. Introduktion planeras efter ditt behov och tidigare erfarenhet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Ida Hall, 018–611 70 65 Ida.Hall@akademiska.se (Ida.Hall@akademiska.se)
MLA Erik Lundström, 018-617 10 90 Erik.Lundstrom@akademiska.se (Erik.Lundstrom@akademiska.se)
Facklig kontaktperson UAL nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Är du intresserad av tjänsten på Region Uppsala? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Läkare är 2022-08-31.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

  Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Uppsala
  ST-läkare inom kirurgi

  Ledigt jobb som läkare på REGION UPPSALA i Uppsala

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som läkare
 • Uppsala
  Skolläkare till barn- och elevhälsan centrala teamet

  Ledigt jobb som läkare på Uppsala kommun i Uppsala

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som läkare
 • Uppsala
  85B - Neurologi och stroke söker akut stroke assistenter!

  Ledigt jobb som läkare på REGION UPPSALA i Uppsala

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som läkare
 • Uppsala
  Vikarierande underläkare till sektionen för onkologi

  Ledigt jobb som läkare på REGION UPPSALA i Uppsala

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som läkare
 • Uppsala
  Distriktsläkare

  Ledigt jobb som läkare på REGION UPPSALA i Uppsala

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som läkare
 • Uppsala
  Underläkare till psykiatrin (vikariat 2022/2023)

  Ledigt jobb som läkare på REGION UPPSALA i Uppsala

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som läkare
 • Enköping
  Legitimerad läkare

  Ledigt jobb som läkare på REGION UPPSALA i Enköping

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som läkare
 • Uppsala
  Underläkare till rättspsykiatrin (vikariat)

  Ledigt jobb som läkare på REGION UPPSALA i Uppsala

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som läkare
 • Uppsala
  Underläkare eller legitimerad läkare till Sigtuna Läkarhus

  Ledigt jobb som läkare på REGION STOCKHOLM i Uppsala

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som läkare
 • Uppsala
  Legitimerad läkare till psykiatrin (vikariat 2022/2023)

  Ledigt jobb som läkare på REGION UPPSALA i Uppsala

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som läkare