Utredande jurister

Ledig tjänst på Myndigheten för digital förvaltning

Sök ledigt jobb som Stadsjurist i Stockholm. Nu finns det en ledig tjänst på Myndigheten för digital förvaltning i Stockholms län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Individuell lönesättning. Arbetet är Heltid/ Ej specificerat. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-05-22.

Hitta till arbetsplatsen på Myndigheten för digital förvaltning

Arbetsplatsen hos Myndigheten för digital förvaltning ligger i Stockholm i Stockholms län.

Yrke Stadsjurist
Arbetsort Stockholms län – Stockholm
Arbetsplats Myndigheten för digital förvaltning
Organisationsnummer 2021006883 (Myndigheten För Digital Förvaltning)
Anställningsvillkor Heltid/ Ej specificerat
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Individuell lönesättning
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-05-22

Myndigheten för digital förvaltning Har du erfarenhet av juridiskt utrednings- och analysarbete? Vill du bidra till att förbättra möjligheterna att digitalisera genom att ta fram förslag till ny reglering? Gillar du att arbeta med komplexa frågor och självständigt driva ditt arbete framåt? Då är du kanske vår nästa jurist!

Nu växlar vi upp och förstärker vår laguppställning med ännu fler kompetenta spelare. DIGG är en ung myndighet med ett stort och viktigt uppdrag att driva digitaliseringen av det offentliga Sverige framåt. Vill du vara med på resan? Läs mer om DIGG här. 

Om jobbet

Nu söker vi utredande jurister till leveransteam Juridik och informationssäkerhet, där nio jurister, två specialister inom informationssäkerhet och en arkivarie arbetar. Som utredande jurist kommer du i huvudsak att arbeta med att genomföra myndighetens uppdrag att stödja regeringens arbete med fortsatt digitalisering av välfärden genom att identifiera rättsliga hinder. Läs mer om uppdraget här. I arbetet ingår även att bygga upp, etablera och utveckla myndighetens regelutvecklingsarbete genom att exempelvis ta fram strukturer och rutiner samt vägleda andra jurister i arbetet med att ta fram författningsförslag.
Som utredande jurist kommer du ansvara för att:


• sammanställa behov och föreslå prioriteringar av rättsliga hinder och utmaningar för regeringen
• ta fram konkreta författningsförslag, som utan större omarbetning ska kunna beredas vidare inom Regeringskansliet, för att undanröja identifierade hinder 
• etablera samverkan och samordning med andra statliga myndigheter, privata aktörer samt kommuner och regioner för att koordinera arbete med författningsändringar inom digitaliseringsområdet. 

Om dig

För att trivas och kunna prestera i din roll på DIGG behöver du vara ansvarstagande, ha god samarbetsförmåga, helhetssyn och goda kunskaper i svenska och engelska. Det är krav vi ställer på alla våra medarbetare, och såklart även på dig. Vi förklarar mer om detta på digg.se. 

I den här rollen är det viktigt att du är självgående och tar ansvar för att driva ditt arbete framåt med mål- och kvalitetsmedvetenhet. Du är skicklig på att lösa komplexa frågor och problem genom att du analyserar och bryter ner problemen i sina beståndsdelar. Vidare kan du med lätthet förstå och analysera komplicerade skriftliga och muntliga underlag och producera egna underlag med hög kvalitet.

Du har en juristexamen och minst 5 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning. Du har god kunskap i svensk lagstiftning, särskilt inom förvaltningsrätt, dataskydds- och integritetsstiftning samt offentlighets – och sekretesslagstiftning. Du har även erfarenhet av juridiskt utrednings- och analysarbete av mer omfattande art, såsom utarbetande av författningstext eller annat regelutvecklingsarbete.

Det är meriterande om du är hovrätts- eller kammarrättsassessor. Det är även meriterande om du har erfarenhet av lagstiftningsarbete inom Regeringskansliet eller av föreskriftsarbete på en myndighet. Alternativt om du har kunskap inom EU-rätt eller kring lagstiftning inom välfärdsområdet, det vill säga verksamhet som berör kommuner, regioner och aktörer inom skola, hälso- och sjukvård samt socialtjänst.

Om DIGG och vad vi erbjuder

DIGG är ung myndighet med ett stort uppdrag. Vi formar fortfarande vår verksamhet, vår kultur och våra arbetssätt samtidigt som vi skapar digitalisering av den svenska offentliga förvaltningen. När vi är i DIGG:s lokaler finns vi på huvudkontoret i centrala Sundsvall i moderna aktivitetsbaserade lokaler eller i ett mindre men modernt kontor i centrala Stockholm. DIGG är positivt inställd till att ge utrymme för placering och arbetsvillkor som arbete hemifrån och mobilt arbete, utifrån verksamhetens och medarbetarens behov.

Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Placeringsort är Sundsvall eller Stockholm, men placering på andra orter är också möjliga. Resor förekommer, antal kan variera över tid. Säkerhet har hög prioritet för oss på DIGG. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär kan du få här.

Sök

Vänta inte med att söka! Vi strävar efter att ha en så snabb, effektiv och fördomsfri process som möjligt och arbetar därför löpande med vårt urval och med cv-lös rekrytering. Ägna inte onödig tid åt att uppdatera ditt cv, svara istället på våra urvalsfrågor i ansökan.

Sista ansökningsdag är 22 maj 2022.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta chefsjurist Linn Kempe på tel 010-484 73 13. Fackliga kontaktpersoner är Mattias Ekhem för Saco-S och Åsa Fridholm för ST. De nås via växeln på 0771-11 44 00.

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 
Är du intresserad av tjänsten på Myndigheten för digital förvaltning? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Stadsjurist är 2022-05-22.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

  Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Stockholm
  Interim jurist till statlig myndighet i Stockholm

  Ledigt jobb som verksjurist på Novare Bemanning AB i Stockholm

  Sök jobbet som verksjurist
 • Stockholm
  Jurist till Länsstyrelsernas stöd för informationssäkerhet och dataskydd

  Ledigt jobb som förvaltningsjurist på Länsstyrelsen i Stockholms län i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som förvaltningsjurist
 • Stockholm
  Jurist till Länsstyrelsernas stöd för informationssäkerhet och dataskydd

  Ledigt jobb som stadsjurist på Länsstyrelsen i Stockholms län i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som stadsjurist
 • Stockholm
  Universitetsjurist (tidsbegränsad anställning)

  Ledigt jobb som verksjurist på Stockholms Universitet i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som verksjurist
 • Stockholm
  Förbundsjurist

  Ledigt jobb som förbundsjurist på Svenska Byggnadsarbetarförbundet i Stockholm

  Sök jobbet som förbundsjurist
 • Stockholm
  Jurist inom mark- och miljörätt samt vattenkraftlagstiftning

  Ledigt jobb som organisationsjurist på Jurek Rekrytering & Bemanning AB i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som organisationsjurist
 • Stockholm
  Jurist till avdelningen Kapitalmarknadsrätt

  Ledigt jobb som förvaltningsjurist på Finansinspektionen i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som förvaltningsjurist
 • Stockholm
  SiS säkerhetsavdelning söker jurist för utredning om säkerhetsregister mm

  Ledigt jobb som verksjurist på Statens Institutionsstyrelse i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som verksjurist
 • Stockholm
  Compliance Officer

  Ledigt jobb som verksjurist på Intergiro Intl AB (publ) i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som verksjurist
 • Stockholm
  Tullverket söker verksjurist

  Ledigt jobb som verksjurist på TULLVERKET i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som verksjurist