Nu söker vi lokförare till Arlanda express!

Ledig tjänst på ARLANDA EXPRESS

Sök ledigt jobb som Lokförare/Förare av tåg i Stockholm. Nu finns det en ledig tjänst på ARLANDA EXPRESS i Stockholms län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och . Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2024-08-11.

Hitta till arbetsplatsen på ARLANDA EXPRESS

Arbetsplatsen hos ARLANDA EXPRESS ligger i Stockholm i Stockholms län.

Yrke Lokförare/Förare av tåg
Arbetsort Stockholms län – Stockholm
Arbetsplats ARLANDA EXPRESS
Organisationsnummer 5565003745 (A-Train AB)
Anställningsvillkor
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2024-08-11

ARLANDA EXPRESS

Arlanda Express är snabbtåget som förbinder Stockholm city med Arlanda flygplats. Vi är det snabbaste sättet att ta sig till och från flygplatsen. Dessutom är det både säkert, smidigt och miljövänligt. Vill du hoppa på tåget och bli en del av vårt team som bidrar till att våra resenärer börjar och slutar sin dag på topp?

Sök som lokförare till Arlanda express!

Huvudsakliga ansvarsområden

Arlanda express kör tåg mellan Stockholm och Arlanda. Tillsammans med tågvärden ansvarar du som förare för att ge en säker, punktlig och bekväm resa under hela färden. Det är viktigt att tågen avgår i tid och att kunderna får snabb och korrekt information om något inträffar under resans gång. Ombord på tåget jobbar föraren och tågvärdarna som ett team med högt fokus på säkerhet och bekvämlighet med vårt servicekoncept som grund.

För att ge dig som förare de bästa förutsättningarna ger vi dig en gedigen grundutbildning på våra fordon. Förarna ska ha kontroll på fordonets status och sköter det mesta av felavhjälpningen själv. Vi ska vara ett pålitligt val för kunden. Du som söker till oss gillar problemlösning och har en god kommunikativ förmåga. Vi värdesätter synlighet och social förmåga då du jobbar såväl nära kunden som dina kollegor och där du som förare är lika viktig i kundmötet som tågvärden.

Sträckan vi kör är en signaltät och högt trafikerad bana på System H. Vi delar spår med andra järnvägsföretag och använder både Trafikverkets bana och vår egen som ingår i tunnelsystemet under flygplatsen. I vår depå, som ligger vid Blackvreten söder om Arlanda, är det du som förare som ansvarar för växlingen. På bangården jobbar även flera av våra entreprenörer och ett gott samarbete med dem är lika viktigt för oss som säkerhet och kundfokus.

Vi tillämpar skifttjänstgöring och du arbetar varannan helg. Du börjar och slutar ditt arbetspass på vårt kontor i World Trade Center i centrala Stockholm. Tjänsten inleds med en internutbildning med beräknad kursstart den 7 januari 2025. Utbildningen är vanligtvis 6-10 veckor men vi tillämpar individuell utbildningsplan. Det innebär att vi lägger upp utbildningen efter just dina förutsättningar och den kan komma att bli längre. Skifttjänstgöring tillämpas även under utbildning. Det viktigaste för oss är att vi ger dig en utbildning med god kvalitet. Det kan innebära att utbildningen förläggs på obekväma arbetstider om verksamheten kräver det. Vi förutsätter att du är tillgänglig och har möjlighet att prioritera utbildningen hela vägen.

Är du den vi söker?

Vi strävar alltid efter att både kunder och våra kollegor ska starta och sluta sin dag på topp. Därför är det är viktigt att du har en stark känsla för service och ett intresse för att hjälpa våra resenärer. Vi har i dagsläget 7 fordon. Fordonen, littera X3, levererades 1999 och vi jobbar just nu med att ta fram en ny fordonsflotta som ska börja levereras 2028. Vi ser därför gärna att du på sikt har en önskan att utvecklas inom bolaget och ta dig an nya roller som körlärare och förarinstruktör.

Du behöver även ha följande kvalifikationer:

  • Examen från lokförarutbildning eller ett par års erfarenhet av yrket
  • Giltigt och aktiverat lokförarbevis
  • Stresstålighet, då körsträckan har en hög informationstäthet
  • Högt säkerhetsmedvetande med respekt för regler och direktiv
  • Mycket god känsla för punktlighet, noggrannhet samt ett gott omdöme
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska för att kunna kommunicera såväl ombord som i en driftstörning

Mer om oss

Vi välkomnar dig till ett företag som präglas av våra värderingar och där utveckling och höga framtidsambitioner står på agendan. Vi är alla olika, och det tycker vi är bra, men vi står alla på samma genuina och trygga grund – nämligen våra värderingar och vår starka företagskultur. Vårt agerande, våra attityder och beteenden samt alla beslut vi fattar ska genomsyras av våra värderingar: Pålitliga, Nytänkande, Omtänksamma, Modiga och Inspirerande.

Hos oss välkomnas du av professionella kollegor i en omtänksam och varm arbetsmiljö. Vi satsar på löpande kompetensutveckling, erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, kollektivavtalad tjänstepension, extra fridagar och mycket mer.

Har detta väckt ditt intresse?

Välkommen in med ditt CV och personligt brev. Vi använder oss av tester i den här rekryteringen och vid ansökan kommer du mottaga ett mail med länk från Alva Labs. Säkerställ därför att du anger rätt kontaktuppgifter och vi ber dig slutföra testerna så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att skicka dessa till allagruppchefer@atrain.se.


Är du intresserad av tjänsten på ARLANDA EXPRESS? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Lokförare/Förare av tåg är 2024-08-11.

Sök andra jobb som lokförare/förare av tåg

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb