SJ Stockholmståg AB söker Lokförare Pendeln - Stockholm C

Ledig tjänst på SJ AB

Sök ledigt jobb som Lokförare/Förare av tåg i Stockholm. Nu finns det en ledig tjänst på SJ AB i Stockholms län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Enl. kollektivavtal. Arbetet är Heltid/ Ej specificerat. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2024-08-31.

Hitta till arbetsplatsen på SJ AB

Arbetsplatsen hos SJ AB ligger i Stockholm i Stockholms län.

Yrke Lokförare/Förare av tåg
Arbetsort Stockholms län – Stockholm
Arbetsplats SJ AB
Organisationsnummer 5561961599 (SJ AB)
Anställningsvillkor Heltid/ Ej specificerat
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Enl. kollektivavtal
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2024-08-31

SJ AB SJ Stockholmståg (SJP) är ett dotterbolag till SJ AB och har sedan den 3 mars 2024 ett totalansvar för pendeltågen; trafik, underhåll och service. Pendeltågstrafiken är en viktig pulsåder för många boende i Stockholmsregionen. En vanlig tisdag reser över 340 000 personer med pendeltågen i Stockholm och när staden växer är det vårt ansvar att erbjuda möjligheten att resa på ett hållbart sätt.

Tillsammans med våra drygt 1 800 medarbetare arbetar vi i ett nära samarbete med Trafikförvaltningen (SL) för att skapa en trygg, stabil och pålitlig pendeltågstrafik för våra medarbetare och resenärer. Vill du vara med och säkerställa att Stockholms invånare kan komma tryggt och punktligt till jobb, skola och fritid? Vi söker nu dig som gillar utmaningar och har ett högt säkerhetstänkande. Du som söker har ambitionen att ge resenärerna en behaglig resa, är service- och kundorienterad och förstår vikten av din roll i företaget. Vi lovar en intressant resa, både för dig och för miljön!

Som lokförare hos SJ Stockholmståg arbetar du ensam ombord, men i nära samarbete med andra kollegor som rör i inom pendeltågsmiljön, exempelvis kundvärdarna på stationerna. Vi lägger stor vikt vid trafiksäkerhet och investerar kontinuerligt i utbildning och uppdaterade verktyg för våra lokförare. Lokföraren ansvarar för att uppfylla resenärernas förväntningar på en säker, punktlig, komfortabel och miljövänlig resa. I arbetet ska du:


• Alltid sätta säkerheten främst
• Hantera trafikstörningar och samarbeta med övriga kollegor inom SJ Stockholmståg
• Ge trafikinformation till kunderna, dina kollegor och Trafikverket
• Proaktivt uppmärksamma, hantera och rapportera avvikelser
• Vara en god representant för företaget

Utmaningar i rollen som lokförare är att kunna bidra till att företaget uppfattas som ett bolag med stark kund- och servicekänsla, att uppnå punktlighet vid avgång och ankomst till varje station samt att framföra tåget med hög säkerhet. Arbetet innebär oregelbunden arbetstid och uniformsplikt.

Som medarbetare i SJ-koncernen är du vår viktigaste ambassadör. Hos oss har du varje dag möjlighet att påverka och göra skillnad i våra resenärers liv. Tillsammans med engagerade kollegor skapar du värde för företaget och arbetar för ett hållbart samhälle.   

Vi vet hur viktigt det är att alla medarbetare är med på vår gemensamma resa, känner sig inkluderade och förstår vart vi är på väg. Vi bryr oss och tar hand om varandra. Tillsammans skapar vi ett SJ för alla – och gläds över förmånen att arbeta på ett företag vi är stolta över.

Förväntningar på den vi söker 
Du har vid anställningen godkänd examen från lokförarutbildning och lokförarbevis. Du måste uppfylla kraven enligt Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2011:61) om hälsoundersökning.

Som person har du ett högt säkerhetsmedvetande, tekniskt intresse, är ansvarstagande och service- och kundorienterad. Du är bra på att samarbeta med övriga kollegor och är trygg som person.

Ansökan och information  
Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Då tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen kan detta innebära att Stockholmståg AB innan anställning kommer att genomföra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen av dig som kandidat. Godkänd säkerhetsprövning är i så fall en förutsättning för anställning.

Vad är SJ Stockholmståg AB?

SJ Stockholmståg AB ingår i SJ AB koncernen som är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande - framtidens sätt att resa. SJs tågtrafik i egen regi kännetecknas av längre resor med snabb- och nattågstrafik samt regional tågtrafik mellan större städer i Sverige och huvudstäderna i Skandinavien. Den upphandlade trafiken kännetecknas av kortare tågresor mellan arbete, studier och boende inom ett län eller region. SJ är ett aktiebolag som ägs av svenska staten med uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg. Läs mer på www.sj.se
Är du intresserad av tjänsten på SJ AB? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Lokförare/Förare av tåg är 2024-08-31.

Sök andra jobb som lokförare/förare av tåg

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb