Förskollärare till Hammarbyhöjdens och Björkhagens förskolor

Ledig tjänst på Stockholms Stad, Skarpnäck SDF, Förskolan, Hammarby/Björkhagen

Sök ledigt jobb som Lärare i förskola/Förskollärare i Stockholm. Nu finns det en ledig tjänst på Stockholms Stad, Skarpnäck SDF, Förskolan, Hammarby/Björkhagen i Stockholms län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Månadslön.. Arbetet är 40,00/40,00. Tillträde: Enligt överenskommelse Tillsvidareanställning. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2023-10-02.

Hitta till arbetsplatsen på Stockholms Stad, Skarpnäck SDF, Förskolan, Hammarby/Björkhagen

Arbetsplatsen hos Stockholms Stad, Skarpnäck SDF, Förskolan, Hammarby/Björkhagen ligger i Stockholm i Stockholms län.

Yrke Lärare i förskola/Förskollärare
Arbetsort Stockholms län – Stockholm
Arbetsplats Stockholms Stad, Skarpnäck SDF, Förskolan, Hammarby/Björkhagen
Organisationsnummer 2120000142 (Stockholms kommun)
Anställningsvillkor 40,00/40,00. Tillträde: Enligt överenskommelse Tillsvidareanställning
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Månadslön.
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2023-10-02

Stockholms Stad, Skarpnäck SDF, Förskolan, Hammarby/Björkhagen Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet.Arbetsplatsbeskrivning
Hammarbyhöjdens och Björkhagens förskolor är en enhet med sex förskolor och 19 arbetslag.

Vi är tillsammans ca 350 barn, 70 medarbetare samt ledning bestående av rektor, två biträdande rektorer och en administrativ assistent.

Alla förskolor gränsar till skog och natur som vi flitigt besöker tillsammans med barnen i olika projekt. På våra gårdar erbjuder vi många stationer som inbjuder barn till olika sorters skapande, bygg/konstruktion, odlande och som lockar till lek. Vi har egna kockar som lagar vår goda mat från grunden med till stor del ekologiska råvaror.

I Skarpnäcks stadsdel finns en lång erfarenhet av utforskande och projekterande arbetssätt tillsammans med kompetenta barn och kollegor där vi ser inspiration från Reggio Emilia-filosofin som en grundsten. Vår utbildning präglas av värme och tydlighet i vårt gemensamma pedagogiska uppdrag där alla bidrar genom att ta ansvar och leda utveckling av vårt arbete. Vi ser barnen som huvudpersoner i sina egna liv och barn hos oss kan påverka redan som små. Genom att vara tillsammans med kamrater, med aktiva och närvarande vuxna,  i olika lärprocesser lär sig barn att uppskatta och ta vara på andra och deras idéer. Mångfald och olikhet skapar kreativitet och utveckling. Vi tänker att lärande sker genom glädje, vänskap, fantasi, humor och lekfullhet tillsammans med andra. På våra förskolor vi ett arbetssätt och en lärmiljö, som bidrar till att alla barn är inkluderade på lika villkor. Varje barn har rätt att bli bemött med respekt utifrån sina behov och få inflytande i sin vardag på förskolan. Vi ser att delaktighet, inflytande och förhandling är viktiga pusselbitar för att skapa hållbara relationer och en trygg förskola för alla barn.

Under din första termin hos oss deltar du i pedagogisk introduktionsutbildning. Fortbildning i enheten sker via olika forum såsom APT, utvecklingsdagar, nätverk och workshops. Stadsdelen satsar även på att fortbilda genom olika utbildningar.

Arbetsbeskrivning
Som förskollärare är du pedagogiskt ansvarig i ditt arbetslag där du leder, planerar, följer upp, utvärderar, utför och utvecklar det gemensamma arbetet med barnen utifrån de stöddokument och ramar som finns.

I arbetet som förskollärare kommer du, förutom att ha erfarna och hjälpsamma kollegor, ha en närvarande chef som stöd i det pedagogiska arbetet, i utvecklandet av de pedagogiska lärmiljöerna och som du kan bolla frågor och tankar med. Det finns även en administratör som avlastar förskolorna med diverse arbetsuppgifter.

Du som förskollärare har fyra timmar enskild arbetsplatsförlagd utvecklingstid/vecka i schemat. Tre av fyra timmar ligger shcemalagda på tisdagar kl. 15.00 – 18.00. Utöver det har du tillsammans med arbetslaget reflektions- och arbetslagstid varje vecka.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla och fördjupa ett utforskande, processinriktat arbetssätt och kan vara en drivande deltagare i förskolans och barns lärprocesser. Du ser den pedagogiska miljön som en viktig del vad barnen har rätt till och ser vikten av det estetiska och tydliga i en lärmiljö.

Du arbetar med pedagogisk dokumentation som redskap för lärande och undervisning och för att följa barnens processer. Du leder samtal och reflektion, även där barn deltar, i syfte att utveckla innehållet i processarbetet och undervisningen men även miljöerna i förskolan.

Du utvecklar mångfald av estetiska språk där det digitala uttryckssättet är en del av arbetet. Du deltar även aktivt med familjernas möjlighet till reellt inflytande.

Kvalifikationer
- Krav att du är utbildad legitimerad förskollärare eller blir legitimerad under höstterminen2023.
- Det är meriterande att du har ett starkt intresse av ett utforskande arbetssätt i processer med pedagogisk dokumentation som verktyg.
- Du är nyfiken på barns tankar och värnar om de demokratiska värdena.
- Som person är du målmedveten och tycker att det är roligt med utvecklingsarbete.
- Du tar egna initiativ utan att förlora helhetssynen på verksamheten.
- Du har god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med såväl kollegor, barn och vårdnadshavare.
- Du är tydlig i din kommunikation och har förmågan att kombinera teori och praktik i ditt vardagliga arbete.

Arbetslivserfarenhet är meriterande och extra bra om du har kunskap om hur vi Reggio Emilia-pedagogiken tar sig uttryck i vårt arbetssätt här i Hammarby/Björkhagens förskoleenhet.
Övrigt
Som månadsanställd har du möjlighet till semesterväxling och friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng. Du erbjuds att förmånligt köpa träningskort till Stockholms stads simhallar gym och träningsanläggningar. Därutöver har du som anställd i Stockholms stad för närvarande rabatt på ett flertal andra gym och träningsanläggningar.

All fastanställd personal har tillgång till en egen iPad samt arbetskläder för både inom- och utomhusbruk.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Är du intresserad av tjänsten på Stockholms Stad, Skarpnäck SDF, Förskolan, Hammarby/Björkhagen? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Lärare i förskola/Förskollärare är 2023-10-02.

Sök andra jobb som lärare i förskola/förskollärare

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb