Spaningstekniker

Ledig tjänst på Säkerhetspolisen

Sök ledigt jobb som Inspektör, Polisen i Stockholm. Nu finns det en ledig tjänst på Säkerhetspolisen i Stockholms län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och . Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2024-07-31.

Hitta till arbetsplatsen på Säkerhetspolisen

Arbetsplatsen hos Säkerhetspolisen ligger i Stockholm i Stockholms län.

Yrke Inspektör, Polisen
Arbetsort Stockholms län – Stockholm
Arbetsplats Säkerhetspolisen
Organisationsnummer 2021006594 (Säkerhetspolisen)
Anställningsvillkor
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2024-07-31

Säkerhetspolisen

Är du tekniskt intresserad och har en bakgrund från spaningsarbete? Som spaningstekniker hos Säkerhetspolisen är du en viktig del av myndighetens operativa verksamhet. Här bidrar du med dina tekniska kunskaper som möjliggör insamling av information som vi behöver i vår underrättelse- och utredningsverksamhet.

Din frihet, vårt uppdrag.


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisens uppdrag är att skydda Sverige, det demokratiska systemet samt medborgarnas fri- och rättigheter. Det är vårt ansvar att det som inte får hända, inte heller händer.

Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi personer som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, och oavsett roll kommer du att samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också att arbeta självständigt och utvecklas i din roll. Oavsett arbetsuppgift är du med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Som medarbetare på Säkerhetspolisen kan du förvänta dig ett ledarskap som bygger på helhetssyn, handlingskraft, goda relationer och lärande. Våra ledare coachar, stöttar och utmanar dig att ta ansvar för din och verksamhetens utveckling. Tillsammans bidrar vi alla till att skapa ett tryggt, öppet klimat med avsikt att förstå andras perspektiv och goda intentioner.

Det här är ditt uppdrag

Som spaningstekniker vid Säkerhetspolisen är du ett operativt teknikstöd i pågående spaningsoperationer. Här arbetar du med installation och drift av hemliga tvångsmedel.

Du tar initiativ till löpande förbättringar som behövs inom ditt ansvarsområde. Vidare trivs du i en händelsestyrd verksamhet och kan anpassa ditt arbete och ställa om när det behövs

Med kontinuerlig omvärldsbevakning och kompetensutveckling utvecklar du och dina kollegor nya metoder och verktyg inom ert expertområde.

För ett lyckat uppdrag krävs samarbete och samverkan med både interna och externa parter.

Din placering är i Stockholm, resor i tjänsten förekommer (ibland med kort varsel).


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

· Polisexamen

· Godkänd utryckningsförarutbildning/utbildning i polistaktisk bilkörning

· God allmän it-kunskap

· Körkort, lägst B-behörighet

· God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

· Erfarenhet av spaningsarbete

· Säkerhetspolisens spaningsutbildning

· Erfarenhet av arbete med fältoperativ teknik

· Dokumenterat goda kunskaper inom el, tele och data

· Elinstallationsbehörighet

· Erfarenhet av metodutveckling


Det här är kollegan vi söker

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är nyfiken, initiativtagande och vågar agera självständigt och med gott omdöme inom ramen för uppdraget.

Här arbetar du i en händelsestyrd verksamhet och behöver vid tillfällen för prioriteringar ha en övergripande bild av verksamhetens behov.

Du trivs med att arbeta självständigt men med ett nära samarbete med dina kollegor då ni alla har olika erfarenhet och bakgrund som bidrar till att lösa uppdraget på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Rollen innefattar samverkan med många kontaktområden, både inom och utanför myndigheten, så det är viktigt att du har lätt för att skapa och upprätthålla värdefulla relationer.

Vi ser att du har ett driv och en utforskande inställning till teknik och nya metoder som bidrar till din och gruppens utveckling.

Säkerhetspolisen ställer höga krav på säkerhet och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.


Anställningsvillkor och förmåner

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs också godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Läs mer om våra övriga villkor och förmåner på vår hemsida.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 49. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

För mer information om hur du ansöker, besök vår hemsida, sakerhetspolisen.se.

Vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi eftersträvar även en jämn könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden.

Sista ansökningsdag: 2024-07-31

OBS! Av säkerhetsskäl kan du inte maila din ansökan. Ansökningar som inkommer via e-post kommer inte att behandlas i rekryteringsprocessen.

Vi kommer höra av oss till de kandidater som går vidare löpande för bokning av första steget i rekryteringsprocessen, som sker under augusti månad.


Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I våra rekryteringar använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Är du intresserad av tjänsten på Säkerhetspolisen? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Inspektör, Polisen är 2024-07-31.

Sök andra jobb som inspektör, polisen

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Stockholm
  Spaningstekniker

  Ledigt jobb som inspektör, polisen på Säkerhetspolisen i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som inspektör, polisen