Rättssakkunnig / kvalificerad jurist - Infrastrukturdepartementet

Ledig tjänst på Regeringskansliet

Sök ledigt jobb som Förvaltningsjurist i Stockholm. Nu finns det en ledig tjänst på Regeringskansliet i Stockholms län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och fast lön. Arbetet är Heltid/ Ej specificerat. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-06-08.

Hitta till arbetsplatsen på Regeringskansliet

Arbetsplatsen hos Regeringskansliet ligger i Stockholm i Stockholms län.

Yrke Förvaltningsjurist
Arbetsort Stockholms län – Stockholm
Arbetsplats Regeringskansliet
Organisationsnummer 2021003831 (Regeringskansliet)
Anställningsvillkor Heltid/ Ej specificerat
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå fast lön
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-06-08

Regeringskansliet Rättssekretariatet, Infrastrukturdepartementet
 
Är du en skicklig jurist som vill arbeta med lagstiftning inom något av områdena transport, energi eller digitalisering? Vi kan erbjuda ett meningsfullt arbete där du bidrar till samhällsutvecklingen. 
 
Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
 
Departementets rättssekretariat söker nu medarbetare som ska arbeta med lagstiftning inom Infrastrukturdepartementets områden. Dina arbetsuppgifter omfattar framför allt att utarbeta lagrådsremisser, propositioner, departementspromemorior och författningstext. Du kommer också att delta i arbetet med att förhandla fram EU-lagstiftning samt i viss utsträckning även i annat internationellt arbete. 
Du kommer också lämna upplysningar och råd i juridiska frågor till departementets sakenheter och till den politiska ledningen. Ytterligare en uppgift kan vara att göra rättsutredningar i förvaltningsärenden. Arbetet innebär i hög grad samarbete med andra inom och utanför Regeringskansliet. Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.
 
Din bakgrund
Du behöver ha en juristexamen och får gärna vara hovrätts- eller kammarrättsassessor. Du har stor juridisk kompetens och erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete vid domstol eller myndighet. Har du erfarenhet av lagstiftningsarbete inom Regeringskansliet eller av föreskriftsarbete på myndighet är det meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet från något av departementets sakfrågeområden. Vidare ser vi gärna att du har goda kunskaper i EU-rätt.
 
Du behöver ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. 
 
Dina egenskaper
I arbetet behöver du vara självständig, noggrann och resultatinriktad samtidigt som det krävs en flexibilitet att samarbeta och samverka i dina arbetsuppgifter. För detta krävs ett gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 
Vi tror det är viktigt att du har kunskap och intresse inom något av sakfrågeområdena energi, transport eller digitalisering. Som jurist hos oss behöver du ha en mycket god förmåga att göra djupgående rättsliga analyser. 
 
Övrigt
Vi söker en eller flera medarbetare. Tidsbegränsad anställning eller tillsvidareanställning med tillträde snarast. Anställningarna omfattar heltid. En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Resor i tjänsten kan bli aktuellt.
 
Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Jonas Ragell, som är enhetschef på 08-405 12 07 eller Pontus Söderström som också är enhetschef på 08-405 35 94. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Maria Morin på 08-405 55 09. Fackliga kontaktpersoner är Ulf Andersson för Saco och Tobias Tengström för ST.  Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
 
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 31 maj 2022.
 
Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Infrastrukturdepartementet ansvarar för frågor som rör transporter och infrastruktur, digitalisering och it, postfrågor samt energifrågor.
 


Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång och vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Infrastrukturdepartementet ansvarar för frågor som rör transporter och infrastruktur, digitalisering och it, postfrågor samt energifrågor.
Är du intresserad av tjänsten på Regeringskansliet? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Förvaltningsjurist är 2022-06-08.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

  Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Stockholm
  Interim jurist till statlig myndighet i Stockholm

  Ledigt jobb som verksjurist på Novare Bemanning AB i Stockholm

  Sök jobbet som verksjurist
 • Stockholm
  Jurist till Länsstyrelsernas stöd för informationssäkerhet och dataskydd

  Ledigt jobb som förvaltningsjurist på Länsstyrelsen i Stockholms län i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som förvaltningsjurist
 • Stockholm
  Jurist till Länsstyrelsernas stöd för informationssäkerhet och dataskydd

  Ledigt jobb som stadsjurist på Länsstyrelsen i Stockholms län i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som stadsjurist
 • Stockholm
  Universitetsjurist (tidsbegränsad anställning)

  Ledigt jobb som verksjurist på Stockholms Universitet i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som verksjurist
 • Stockholm
  Förbundsjurist

  Ledigt jobb som förbundsjurist på Svenska Byggnadsarbetarförbundet i Stockholm

  Sök jobbet som förbundsjurist
 • Stockholm
  Jurist inom mark- och miljörätt samt vattenkraftlagstiftning

  Ledigt jobb som organisationsjurist på Jurek Rekrytering & Bemanning AB i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som organisationsjurist
 • Stockholm
  Jurist till avdelningen Kapitalmarknadsrätt

  Ledigt jobb som förvaltningsjurist på Finansinspektionen i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som förvaltningsjurist
 • Stockholm
  SiS säkerhetsavdelning söker jurist för utredning om säkerhetsregister mm

  Ledigt jobb som verksjurist på Statens Institutionsstyrelse i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som verksjurist
 • Stockholm
  Compliance Officer

  Ledigt jobb som verksjurist på Intergiro Intl AB (publ) i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som verksjurist
 • Stockholm
  Tullverket söker verksjurist

  Ledigt jobb som verksjurist på TULLVERKET i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som verksjurist