Svenskt visarkiv söker arkivassistent

Ledig tjänst på Musikverket

Sök ledigt jobb som Arkivassistent i Stockholm. Nu finns det en ledig tjänst på Musikverket i Stockholms län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och individuell lönesättning. Arbetet är Deltid/ inriktning 75 %. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2024-08-16.

Hitta till arbetsplatsen på Musikverket

Arbetsplatsen hos Musikverket ligger i Stockholm i Stockholms län.

Yrke Arkivassistent
Arbetsort Stockholms län – Stockholm
Arbetsplats Musikverket
Organisationsnummer 2021003666 (Statens Musikverk)
Anställningsvillkor Deltid/ inriktning 75 %
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå individuell lönesättning
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Deltid
Sista ansökningsdag 2024-08-16

Svenskt visarkiv är ett forskningsarkiv som bevarar, samlar in, forskar och berättar om kulturarv i Sverige inom områdena folkmusik, visor, äldre populärmusik, jazz och folklig dans. Arkivet ingår i myndigheten Statens musikverk tillsammans med Musik- och Teaterbiblioteket, Caprice Music, Scenkonstmuseet och Elektronmusikstudion EMS.

 I Visarkivets samlingar finns ljud- och videoinspelningar, handskrivna och tryckta noter, fotografier, böcker samt person- och föreningsarkiv. Svenskt visarkiv är öppet för alla som vill ta del av samlingarna. Nu utlyser vi en tjänst som arkivassistent.

 

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten ingår att ordna och förteckna arkiv, hantera inkommet arkiv- och biblioteksmaterial, databasregistrering, arkivvård samt övriga vid arkivet förekommande uppgifter såsom inventering och gallring. Arbetet sker på plats i våra lokaler på Tegeluddsvägen 100. Arkivassistenten bistår med omhändertagande av material och arbetar relativt självständigt men i löpande dialog med ansvarig arkivarie. 

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av registrerings- och förteckningsarbete, gärna vid någon kulturarvsinstitution (arkiv, bibliotek eller museum). Vidare har du datorvana, är notkunnig och har kunskap om någon eller några av Visarkivets genrer (folkmusik, jazz, folklig dans, tidig populärmusik t ex). Du behärskar god svenska i tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete med olika slags arkivmaterial (såsom foto, papper, ljudband, noter), hantering av material i en digital arkivstruktur samt digitsering (skanning och/eller ljudmigrering). Meriterande är också erfarenhet av databasregistrering och arbete i excel, samt ytterligare språkkunskaper utöver svenska.

Vi vill att du har minst gymnasieexamen. Studier inom arkivvetenskap, musiketnologi, musikvetenskap eller eftergymnasial musikerutbildning är meriterande.

Som person är du noggrann. Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du är bekväm att arbeta självständigt. Eftersom vissa arbetsuppgifter kan vara monotona behöver du vara tålmodig och uthållig. Vidare förutsätter tjänsten att du har ett intresse för Svenskt visarkivs verksamhetsområde. Vi värdesätter också erfarenhet från eget musikerutövande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNINGEN
Anställningen är en tillsvidareanställning. Inriktningen är en omfattning på 75 %, men viss flexibilitet kring detta finns och omfattningen beslutas i dialog med den som tillträder tjänsten.  Tillträde 2 september eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 16 augusti 2024. Du ansöker via https://musikverket.se/lediga-tjanster/  via knappen ansök under annonsen.

KONTAKT
Eventuella frågor besvaras av arkivchef Karin Strand, karin.strand@svensktvisarkiv.se, 08/5195 5420.

Facklig företrädare: David Jansson, david.jansson@statensmusikverk.se.
Är du intresserad av tjänsten på Musikverket? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Arkivassistent är 2024-08-16.

Sök andra jobb som arkivassistent

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Stockholm
  Stockholms tingsrätt söker en eller flera praktikanter

  Ledigt jobb som arkivassistent på Sveriges Domstolar i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som arkivassistent
 • Stockholm
  Informationssamordnare till IF Metall

  Ledigt jobb som informatikerassistent på Industrifacket Metall i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som informatikerassistent
 • Vaxholm
  Biblioteksassistent, vikariat 100% till Vaxholms stad

  Ledigt jobb som biblioteksassistent på Vaxholms kommun i Vaxholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som biblioteksassistent
 • Norrtälje
  Arkivarie till Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON)

  Ledigt jobb som arkivkanslist på Norrtälje kommun i Norrtälje

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som arkivkanslist
 • Upplands Väsby
  Depona söker en arkivmedarbetare

  Ledigt jobb som arkivassistent på Depona AB i Upplands Väsby

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som arkivassistent
 • Stockholm
  Handläggare dokumentation (visstidsanställning)

  Ledigt jobb som arkivkanslist på Försvarsmakten i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som arkivkanslist
 • Stockholm
  Svenskt visarkiv söker arkivassistent

  Ledigt jobb som arkivassistent på Statens Musikverk i Stockholm

  Sök jobbet som arkivassistent