Länsjurist

Ledig tjänst på Länsstyrelsen Västra Götaland, Samhällsavdelningen

Sök ledigt jobb som Länsjurist i Skara. Nu finns det en ledig tjänst på Länsstyrelsen Västra Götaland, Samhällsavdelningen i Västra Götalands län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Månadslön Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.. Arbetet är Heltid. Dagtid. Måndag - fredag 40 timmar per vecka. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde: Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-05-26.

Hitta till arbetsplatsen på Länsstyrelsen Västra Götaland, Samhällsavdelningen

Arbetsplatsen hos Länsstyrelsen Västra Götaland, Samhällsavdelningen ligger i Skara i Västra Götalands län.

Yrke Länsjurist
Arbetsort Västra Götalands län – Skara
Arbetsplats Länsstyrelsen Västra Götaland, Samhällsavdelningen
Organisationsnummer 2021002361 (Länsstyrelsen i Västra Götalands län)
Anställningsvillkor Heltid. Dagtid. Måndag - fredag 40 timmar per vecka. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde: Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Månadslön Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-05-26

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Vill du jobba med ärenden inom flera olika rättsområden? Är du intresserad av att ge juridisk rådgivning? Vill du ha en trivsam arbetsplats som är utvecklande, hållbar och kollegial? Då är du kanske vår nya kollega på Förvaltningsjuridiska funktionen inom Rättsenheten.

Förvaltningsjuridiska funktionen handlägger bland annat ärenden om tillstånd, auktorisation, förordnanden och överprövning samt utövar tillsyn. Funktionen meddelar också lokala trafikföreskrifter och stödjer myndighetens arbete med djurskydd. Inom funktionen arbetar både handläggare och jurister. Vi är i dagsläget 13 medarbetare som arbetar på orterna Vänersborg och Skara.

Som jurist hos oss kommer du ha egna ärenden, arbeta med tillsyn, ge råd och stöd till dina kollegor samt vara beslutande inom funktionens verksamhetsområden. Du ska också kunna ge juridisk rådgivning till andra delar av myndighetens verksamhet. Du stödjer dina kollegor och arbetar för att vi ska ha en trivsam, lärande och utvecklande arbetsmiljö.

Exempel på arbetsuppgifter

• Hantera egna ärenden samt fatta beslut om överklagade kommunala beslut enligt lagen om skydd mot olyckor
• Delta vid inspektioner av kommuners överförmyndarverksamhet
• Stödja kollegor i frågor inom förvaltningsrätt och offentlighet- och sekretess
• Ge juridisk rådgivning till kollegor som arbetar med djurskyddsfrågor

Vi vill ständigt förbättra våra arbetssätt och förutsätter att du vill vara med och bidra i vårt arbete med verksamhetsutveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan du även behöva arbetsledas tillfälligt till andra arbetsuppgifter inom Rättsenheten och myndigheten, då vi dels är en krisberedskapsmyndighet, dels kan få tillfälliga uppdrag som snabbt ska lösas.

Placeringsort: Vänersborg, Skara eller Göteborg. Vi erbjuder goda möjligheter till distansarbete under en del av arbetstiden.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Du har juristexamen eller minst kandidatexamen inom juridik eller rättsvetenskap
• Du har arbetat med kvalificerat juridiskt arbete de senaste två åren.

Meriterande:
• Erfarenhet av juridisk rådgivning i offentlig verksamhet
• Erfarenhet av handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden eller tillsynsarbete i offentlig verksamhet
• Goda kunskaper i förvaltningsrätt
• Goda kunskaper i offentlighet och sekretess
• Körkort B

Personliga egenskaper:
Vi arbetar teambaserat och lägger sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver kunna ta ansvar för både ditt eget och gruppernas arbete och resultat. För att lyckas i din roll behöver du vara bra på att strukturera ditt arbete och kunna omprioritera vid behov. Du har även förmågan att arbeta effektivt och snabbt utan att rättssäkerheten eftersätts. Du behöver ha en mycket god förmåga att samarbeta med andra och att arbeta självständigt genom att ta egna initiativ och beslut. Vi ser det som självklart att du bidrar till ett positivt arbetsklimat samt en utvecklande och lärande verksamhet.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Vi ser gärna att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Är du intresserad av tjänsten på Länsstyrelsen Västra Götaland, Samhällsavdelningen? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Länsjurist är 2022-05-26.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.