Biståndshandläggare vikariat

Ledig tjänst på Söderhamns kommun

Sök ledigt jobb som Biståndsbedömare/Biståndshandläggare i Söderhamn. Nu finns det en ledig tjänst på Söderhamns kommun i Gävleborgs län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Individuell lönesättning. Arbetet är Tidsbegränsad. 100% eller enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse till 2022-12-31.. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är 3 månader – upp till 6 månader. Sök jobbet senast 2022-07-07.

Hitta till arbetsplatsen på Söderhamns kommun

Arbetsplatsen hos Söderhamns kommun ligger i Söderhamn i Gävleborgs län.

Yrke Biståndsbedömare/Biståndshandläggare
Arbetsort Gävleborgs län – Söderhamn
Arbetsplats Söderhamns kommun
Organisationsnummer 2120002353 (Söderhamns kommun)
Anställningsvillkor Tidsbegränsad. 100% eller enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse till 2022-12-31.
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Individuell lönesättning
Anställningens längd 3 månader – upp till 6 månader
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-07-07

Söderhamns kommun Omvårdnadsenheten

Vill du bli en del av vårt team på Omvårdnadsenheten? Lockas du av ett roligt, varierande och meningsfullt arbete i en utvecklande miljö? Då är du välkommen att söka tjänsten som vikarierande biståndshandläggare hos oss!

Dina arbetsuppgifter
Omvårdnadsenheten är organiserad tillsammans med Försörjningsenheten och Vuxenenheten inom Myndighetsavdelningen i sektor Välfärd. Omvårdnadsenhetens huvudsakliga uppgift är att utreda, besluta och följa upp bistånd och insatser till äldre och funktionsnedsatta medborgare detta med utgångspunkt i lagstiftningarna SoL och LSS. Tillsammans arbetar vi för att utveckla enheten och verksamheten som helhet och bidrar till Söderhamns kommuns måluppfyllelse och samhällets utveckling. Du är enig med kommunens värdegrund och låter den styra ditt arbete. Samverkan och samarbeten är en del av vardagen på enheten för att på bästa sätt serva organisationen samtidigt som medborgare och andra ges bästa möjliga service och bemötande.

Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat men med eventuell möjlighet till förlängning. I arbetet som biståndshandläggare möter du människor och handlägger aktualiseringar. Du kommer att utreda, fatta beslut och följa upp insatser enligt socialtjänstlagen för personer från 21 år och äldre i ordinärt boende och i vård- och omsorgsboende. Som biståndshandläggare kommer du att ingå i en grupp handläggare som sitter tillsammans på samma arbetsplats. Vi tillämpar IBIC (individens behov i centrum) i vårt arbete som är ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt med strukturerad dokumentation. Arbetsplatsen är stjärnmärkt av Svensk Demenscentrum samt har juridisk handledning.

Vi söker dig som
Har påbörjat en högskoleutbildning inom socionomprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Är du färdigutbildad och har en examen är det meriterande. Du har goda kunskaper av myndighetsutövning samt gällande lagstiftning. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som biståndshandläggare och kunskaper om att arbeta enligt IBIC (individens behov i centrum). Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Resor förekommer i tjänsten därav är B-körkort ett krav.

Som person är du strukturerad, flexibel och ser vikten av ett gott bemötande. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vidare ser du möjligheter, tar gärna egna initiativ, delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kollegor samt ser det som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat. Det är även viktigt att du självständigt kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt samt sätta upp och hålla tidsramar. Till sist är du en person som vill utveckla och skapa god kvalitet i arbetet och sätter kunden i fokus.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi kommer att hantera ansökningar löpande, så vänta inte med att skicka in. Välkommen med din ansökan!

Söderhamns kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om vaccinering.


Var med och skapa ett framgångsrikt Söderhamn! I sektor Välfärd fokuserar vi på vuxna personer över 20 år. Sektorn samlar de verksamheter och kompetenser som tillsammans har störst påverkan för att stärka vuxna och äldres egna resurser så att det kan leva ett så meningsfullt och självständigt liv som möjligt under livets alla faser. Här arbetar cirka 1100 medarbetare som möter människor i olika livssituationer genom sina yrkesroller inom exempelvis vård- och omsorgsboende, hemtjänst, hemsjukvård, LSS-boende, socialpsykiatri, beroendecenter och försörjningsenhet.
Är du intresserad av tjänsten på Söderhamns kommun? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Biståndsbedömare/Biståndshandläggare är 2022-07-07.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.