Vi söker instruktörer till olika regioner i Sverige

Ledig tjänst på Hector Rail AB

Nu finns det en ledig tjänst på Hector Rail AB i att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Lön enligt överenskommelse. Arbetet är Heltid Anställningstid enligt överenskommelse. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2023-11-15.

Hitta till arbetsplatsen på Hector Rail AB

Arbetsplatsen hos Hector Rail AB ligger i i .

Yrke Instruktionsförare
Arbetsort
Arbetsplats Hector Rail AB
Organisationsnummer 5566630132 (Hector Rail AB)
Anställningsvillkor Heltid Anställningstid enligt överenskommelse
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Lön enligt överenskommelse
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2023-11-15

Vill du vara med och förbättra vår utbildningsverksamhet?
Är du en pedagogisk lokförare och har kört i minst fyra år? Gillar du att guida och motivera andra och har ett högt säkerhetsmedvetande? Har du ett genuint engagemang för utveckling av vår verksamhet, dig och dina kollegor?

Då söker vi dig!

Vilka är vi?

Hector Rail är den största privatägda godsoperatören på järnväg i Skandinavien och vi är en av de få som kör korridortrafik mellan Sverige och Tyskland. Vi är en växande, organisation med starka ägare som präglas av innovativa upplägg och stor flexibilitet där våra medarbetare är en viktig faktor när det gäller att bidra till verksamhetens fortsatta utveckling.

Om rollen:

Som Instruktör arbetar du med utbildning och examinationer. Vi förväntar oss att du är en pedagogisk, ansvarstagande och trygg person med ett genuint engagemang för utveckling av vår verksamhet, dig och dina kollegor. Som instruktör är du ett föredöme för dina kollegor och för företaget som helhet. Du ska därför ha ett seriöst bemötande gentemot kollegor, kunder och andra externa parter.

Som instruktionsförare kombineras tjänsten med lokförartjänst. Fördelning mellan förartjänst och instruktörstjänst kan variera.

Som Instruktionsförare arbetar du dels med att utbilda och följa upp dina kollegor, men också att regelbundet köra våra tåg på ett säkert och punktligt sätt. Du kommer huvudsakligen att arbeta inom ditt geografiska område, men även tillsammans med dina instruktörskollegor på andra orter. Du ska vara beredd på att ha oregelbunden arbetstid och att resa en del i tjänsten samt övernatta på annan ort.

Övergripande ansvar:

Instruktörer ansvarar för att genomföra trafiksäkerhets- och fordonsutbildningar för Hector Rails lokförare, liksom övrig personal med säkerhetspåverkande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter:

- Utbilda och fortbilda i de föreskrifter, trafikregler och säkerhetsbestämmelser på järnväg som gäller Hector Rails verksamhet

- Utbilda och fortbilda i handhavande på drivfordon och vagnar

- Utbilda och fortbilda i körsätt och bidra till hållbarhet och effektivitet

- Följa upp trafiksäkerhetstjänsten enligt Hector Rails beslutade inspektionsplaner enligt anvisningar från Säkerhetsavdelningen

- Regelbundet utöva förartjänst i enlighet med interna bestämmelser

- Vid behov bistå utredningar vid incidenter

- Vid behov utföra test- och provkörningar

- Vara behjälplig i att ta fram och underhålla arbetsrutiner för förare

- Ta fram och utveckla utbildningsmaterial

Vem är du?

Som person är du driven, analytisk och kommunikativ. Du har god förmåga att motivera och engagera dina medarbetare. Du är rak och tydlig i din kommunikation samt ser till att saker och ting genomförs på ett effektivt och säkert sätt. Du behöver vara lösningsorienterad och vara konsekvent i dina beslut. Det finns utvecklingsmöjligheter till att bli huvudinstruktör med fokus på helhetsansvar för examinationer och hålla i utbildningar.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom järnvägsbranschen.

Du har en hög datavana samt goda kunskaper i Officepaketet. Förståelse för de skandinaviska språken är meriterande.

Vi erbjuder:

Några av våra personalförmåner är:

- Friskvård 3500 kr/år

- Ersättning för årlig licensavgift till Transportstyrelsen

- Företagshälsovård, möjlighet till stödsamtal (3 ggr/år)

- Ersättning för receptbelagd medicin (upp till högkostnadsnivån)

- Löneutfyllnad, föräldralediga/vid längre tids sjukdom

Tillträde enligt överenskommelse. Kollektivavtal: Branschavtal Spårtrafik.

Låter det som en utmaning du vill anta?

Välkommen med din ansökan!
Är du intresserad av tjänsten på Hector Rail AB? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Instruktionsförare är 2023-11-15.

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb

    Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.