Elevassistent till Björknäs anpassade grundskola

Ledig tjänst på Nacka kommun

Sök ledigt jobb som Elevassistent i Nacka. Nu finns det en ledig tjänst på Nacka kommun i Stockholms län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Månadslön. Arbetet är 40 timmar / vecka. Tillträde: Enligt överenskommelse (Provanställning kan komma att tillämpas) Tillsvidareanställning. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2024-07-17.

Hitta till arbetsplatsen på Nacka kommun

Arbetsplatsen hos Nacka kommun ligger i Nacka i Stockholms län.

Yrke Elevassistent
Arbetsort Stockholms län – Nacka
Arbetsplats Nacka kommun
Organisationsnummer 2120000167 (Nacka kommun)
Anställningsvillkor 40 timmar / vecka. Tillträde: Enligt överenskommelse (Provanställning kan komma att tillämpas) Tillsvidareanställning
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Månadslön
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2024-07-17

Nacka kommun Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.Södra Boo rektorsområde ligger naturskönt vid Stockholms inlopp i Saltsjö-Boo.Rektorsområdet består av Björknässkolan F-9, Björknäs anpassade grundskola, Björknäs anpassade gymnasieskola, Björknäs förskola, Boo Gårds skola F-9, Boo Gårds förskola, Eklunda förskola och Solfjäderns anpassade förskola.Vill du arbeta i en välfungerande anpassad grundskola med kompetent och erfaren personal, där såväl elever som medarbetare trivs? Då vi har fått fler elever söker vi efter en ny kollega.

Ditt uppdrag
Vi söker dig med ett stort intresse för människor och förmåga att skapa goda relationer. Som elevassistent inom anpassad grundskola arbetar du utifrån varje elevs utveckling och förutsättningar. 

Eleverna i den klass som vi söker elevassistent har rörelsenedsättningar med IF och NPF. De flesta eleverna läser ämnesområden och du behöver kunna kommunicera med barnen genom olika AKK. Eleverna har ett stort omvårdnadsbehov och behöver stöd i olika situationer under hela dagen. Vi söker dig som har arbetat med elever som har autism och ADHD och som vet att struktur, tydlighet och lågaffektivt bemötande är grunden för en bra skoldag för dessa elever. Arbetet är fysiskt ansträngande och innehåller omvårdnad. Du kan som personal inom anpassad skolas linje komma att jobba på olika avdelningar över tid. Som elevassistent på anpassad skola behöver du vara flexibel och självgående.

Du deltar under hela elevens skoldag inklusive tiden på fritidshemmet. Som elevassistent ansvarar du tillsammans med arbetslaget för att:

stötta i lärandet och ge eleven den omvårdnad som eleven behöver för att skoldagen ska fungera
bidra till elevernas lärmiljö
säkerhetsställa att eleverna utifrån sina förutsättningar är delaktiga och har inflytande över sin dag på skolan
ge varje elev möjlighet att kommunicera efter sina förutsättningar. att arbeta utifrån elevers behov, intressen och förutsättningar
skapa en god struktur och tydlighet för eleverna utifrån hanterbarhet, begriplighet och meningsfullhet. att genomföra en fritidsverksamhet för eleverna.


Din erfarenhet


För denna tjänst krävs att du har:

erfarenhet och intresse av att arbeta med barn med funktionsvariationer och NPF
god digital kompetens  god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

utbildning som elevassistent
erfarenhet av att planera ansvara för fritids på anpassad skola
erfarenhet av att arbeta med positivt beteendestöd
god vana av att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg
erfarenhet av att arbeta med AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).


Är det är du?
I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är stabil och kan ta egna initiativ. Du är relationsskapande samt har en mycket god samarbetsförmåga och ett respektfullt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du är flexibel och en lojal kollega och medarbetare. Du har elevfokus, vilket även återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Pedagogiskt arbete sker i alla planerade undervisningstillfällen och omvårdnadssituationer. Du är ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
En vacker närmiljö i natursköna Saltsjö-Boo med engagerade kollegor och nyfikna barn. 
Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande jobb i en trivsam skola där vi har fokus på KASAM. Du samarbetar med arbetslaget i den klass är du primärt kommer att vara. På enheten arbetar en övergripande specialpedagog som går in och stöttar elevassistenterna och lärarna. Björknäs anpassade grundskola är en skola som ligger i framkant, som ständigt utvecklar och förbättrar det pedagogiska arbetet tillsammans.

Vi har mycket stor erfarenhet och kompetens kring AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) där vi tror på att varje elev måste få möjlighet att utveckla sin kommunikation efter sina förutsättningar. 

På Björknäs anpassade grundskola använder vi oss av digitala verktyg och alternativa styrsätt för att öka självständigheten hos eleverna. Vi lägger stort fokus på elevens delaktighet och inflytande. Du kommer befinna dig i en fungerande verksamhet där tydliga strukturer är viktigt. 

Björknäs anpassade grundskola ingår i samma enhet som Björknäs anpassade gymnasieskola och Solfjäderns specialförskola, där eleverna har flerfunktionsvariationer och de flesta läser ämnesområden. Du kan som personal inom anpassad grund- och gymnasieskola och specialförskolan, komma att jobba på olika skolformer över tid. Läs mer om oss här

Vi erbjuder även pedagogisk lunch, fri parkering och gemensamma fortbildningsdagar och kompetensutbildning.

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad? 
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Ulrika Kjellberg på 070-4318525 och ulrika.kjellberg@nacka.se 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-07-06. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här
Nacka är en av Sveriges mest attraktiva och välrenommerade kommuner. Med fokus på mål, resultat, hållbart medarbetarengagemang och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Nacka kommun är arbetsgivaren för dig som med stor frihet förnyar och gör skillnad.
Är du intresserad av tjänsten på Nacka kommun? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Elevassistent är 2024-07-17.

Sök andra jobb som elevassistent

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Stockholm
  Amanuens i företagsekonomi inriktning finansiering

  Ledigt jobb som lärarassistent på Stockholms Universitet i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som lärarassistent
 • Värmdö
  Elevassistent med ansvar för elev med diabetes

  Ledigt jobb som elevassistent på Värmdö kommun i Värmdö

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som elevassistent
 • Värmdö
  Barnskötare till Djurö skola och fritids

  Ledigt jobb som elevassistent på Värmdö kommun i Värmdö

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som elevassistent
 • Stockholm
  Studiehandledare på arabiska till Vuxenutbildning Söderort

  Ledigt jobb som lärarassistent på Stockholms kommun i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som lärarassistent
 • Stockholm
  Jobba med Pamoja som vikarie i anpassad skola/elevassistent Botkyrka

  Ledigt jobb som elevassistent på People Productions Sweden AB i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som elevassistent
 • Stockholm
  Jobba med Pamoja som vikarie i anpassad skola/elevassistent Stockholm

  Ledigt jobb som elevassistent på People Productions Sweden AB i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som elevassistent
 • Stockholm
  Jobba med Pamoja som vikarie i anpassad skola/elevassistent Haninge

  Ledigt jobb som elevassistent på People Productions Sweden AB i Stockholm

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som elevassistent
 • Stockholm
  Modersmålslärare i italienska

  Ledigt jobb som modersmålspedagog på Omniglot AB i Stockholm

  Sök jobbet som modersmålspedagog
 • Upplands Väsby
  Elevassistent till Grimstaskolan i Upplands Väsby kommun

  Ledigt jobb som elevassistent på Upplands Väsby kommun i Upplands Väsby

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som elevassistent
 • Sollentuna
  Elevassistent/resurspedagog till anpassad grundskola

  Ledigt jobb som elevassistent på Sollentuna kommun i Sollentuna

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som elevassistent