Biträdande forskare regenerativ neurobiologi

Ledig tjänst på Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Sök ledigt jobb som Forskarassistent i Lund. Nu finns det en ledig tjänst på Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap i Skåne län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Månadslön. Arbetet är 100. Tillträde: 220410 Visstidsanställning. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är 6 månader eller längre. Sök jobbet senast 2021-12-20.

Hitta till arbetsplatsen på Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Arbetsplatsen hos Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap ligger i Lund i Skåne län.

Yrke Forskarassistent
Arbetsort Skåne län – Lund
Arbetsplats Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap
Organisationsnummer 2021003211 (Lunds Universitet)
Anställningsvillkor 100. Tillträde: 220410 Visstidsanställning
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Månadslön
Anställningens längd 6 månader eller längre
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2021-12-20

Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Forskargruppen

Vid forskargruppen för regenerativ neurobiologi bedrivs forskning inom cellbaserade behandlingar för skador i hjärnan.

Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området. Gruppen leds av professor Malin Parmar och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning: https://www.regenerative-neurobiology.lu.se/

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker härmed en driven Biträdande forskare för arbete med att etablera nya tredimensionella kulturer (sk organoider) för att modellera utveckling i mitthjärnan, stamcellsmognad och omprogrammering av glia celler, samt att studera cellerna efter transplantation. Anställningen är en visstidsanställning under 1 år på heltid med önskat tillträdesdatum den 2022-04-10 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som Biträdande forskare inom forskargruppen ansvarar du för att driva egna forskningsprojekt inom gruppen. Detta innefattar planering, utförande, dataanalys, handledning av studenter, samt samordning mellan olika kompetenser inom projektteamet.

I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen:

- Etablering och karakterisering av odlingssystemet för organoider
- Utvärdering av biomaterial i 3D-kulturer
- Jämförelse av 3D-organoidsystemen med redan etablerade in vivo-modeller för celldifferentiering, mognad och funktion.

-Sammanställning och rapport av data

-handledning

arbetet kommer att kräva konferensdeltagande, tjänsteresor, och utlandsvistelser.


Kvalifikationer

För anställningen krävs:

Kandidaten måste ha avslutat doktorandutbildning inom bioteknik, bioengineering, stamcellsbiologi eller utvecklingsneurobiologi; Dessutom:

- erfarenhet av in vitro och in vivo modeller på postdoktoral nivå
- dokumenterad erfarenhet av singel cell sekvensering
- dokumenterad erfarenhet av arbete med pluripotenta stamceller
- erfarenhet av att ta fram och använda virala vektorer
- god förmåga att fungera bra i samarbetsprojekt
- arbete med stereotaktisk kirurgi
- kloning och genetisk modifiering av stamceller

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.Meriterande för anställningen är:

Erfarenhet av:

- 3D imaging och konfokalmikroskopiInstruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Är du intresserad av tjänsten på Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Forskarassistent är 2021-12-20.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.