Forskare i teoretisk astrofysik

Ledig tjänst på Lunds universitet, institutionen för astronomi och teoretisk fysik

Sök ledigt jobb som Forskarassistent i Lund. Nu finns det en ledig tjänst på Lunds universitet, institutionen för astronomi och teoretisk fysik i Skåne län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Månadslön. Arbetet är 100%. Tillträde: 2022 enligt överenskommelse Visstidsanställning till . Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är 6 månader eller längre. Sök jobbet senast 2022-01-31.

Hitta till arbetsplatsen på Lunds universitet, institutionen för astronomi och teoretisk fysik

Arbetsplatsen hos Lunds universitet, institutionen för astronomi och teoretisk fysik ligger i Lund i Skåne län.

Yrke Forskarassistent
Arbetsort Skåne län – Lund
Arbetsplats Lunds universitet, institutionen för astronomi och teoretisk fysik
Organisationsnummer 2021003211 (Lunds Universitet)
Anställningsvillkor 100%. Tillträde: 2022 enligt överenskommelse Visstidsanställning till
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Månadslön
Anställningens längd 6 månader eller längre
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Lunds universitet, institutionen för astronomi och teoretisk fysik Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Lunds observatorium vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik utlyser två forskaranställningar inom teoretisk astrofysik.

Vi söker kandidater med bakgrund inom numeriska modeller av galaxbildning/utveckling eller stjärnbildning. Anställningarna är på två år, med finansiering säkerställd för ett potentiellt tredje år (2+1 år). Förväntat startdatum är våren/hösten 2022.

Teoretisk astrofysik vid Lunds observatorium omfattar galaxbildning, galaktisk dynamik och utveckling, stjärnbildning och dynamik, planetbildning och dynamik, högenergiastrofysik och stjärnutveckling. Vi är starkt engagerade i ESA-uppdragen Gaia, 4MOST, CHEOPS, PLATO och LISA.

Arbetsuppgifter
Forskaren kommer att arbeta i samarbete med Dr. Oscar Agertz och galaxbildningsgruppen i Lund. Sökande uppmuntras att definiera sin egen forskning, men kommer också att få möjlighet att delta i projekt inom ett brett spektrum av ämnen, inklusive kosmologiska zoomsimuleringar av galaxbildning, Vintergatans ursprung, dvärggalaxbildning, galaktiska modeller av det interstellära mediet, och simuleringar av stjärnbildning med strålningshydrodynamiska metoder. Gruppen har tilldelning vid inhemska superdatoranläggningar som forskaren får tillgång till.

Undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna. Inom ramen för anställningen ges möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning.

Bedömningsgrunder
Bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet. Du som söker ska ha avlagt doktorsexamen i astronomi, astrofysik eller närliggande ämne.

Villkor
Allmän tidsbegränsad heltidsanställning på två år.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla ett CV, en kopia på doktorsdiplom, en publikationslista och en redogörelse för forskningsintressen. Anmälan om forskningsintressen bör inte överstiga 3 sidor och bör innehålla din egen forskning som ska utföras i Lund, samt angivande av specifika intressen relaterade till galaxbildning, galaxutveckling eller stjärnbildning. Namn och kontaktuppgifter till tre personer som är villiga att ge referenser ska tillhandahållas.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid nio institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Institutionen för astronomi och teoretisk fysik bedriver forskning och undervisning inom tre huvudområden: astronomi och astrofysik; teoretisk partikelfysik; samt beräkningsbiologi och biologisk fysik. Vår forskning är nyfikenhetsdriven, grundad i strävan att förstå hur verkligheten är uppbyggd, från de minsta partiklarna till universum i stort, såväl som livet självt. Inom alla tre områden har vi en internationellt stark ställning och vi arbetar aktivt för att ytterligare stärka vårt internationella renommé.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Är du intresserad av tjänsten på Lunds universitet, institutionen för astronomi och teoretisk fysik? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Forskarassistent är 2022-01-31.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.