Bioinformatiker till Centrum för translationell genomik (CTG)

Ledig tjänst på Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Sök ledigt jobb som Forskarassistent i Lund. Nu finns det en ledig tjänst på Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin i Skåne län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Månadslön. Arbetet är 100. Tillträde: 2022-01-01, eller enligt överenskommelse Visstidsanställning. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är 6 månader eller längre. Sök jobbet senast 2021-12-12.

Hitta till arbetsplatsen på Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Arbetsplatsen hos Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin ligger i Lund i Skåne län.

Yrke Forskarassistent
Arbetsort Skåne län – Lund
Arbetsplats Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin
Organisationsnummer 2021003211 (Lunds Universitet)
Anställningsvillkor 100. Tillträde: 2022-01-01, eller enligt överenskommelse Visstidsanställning
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Månadslön
Anställningens längd 6 månader eller längre
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2021-12-12

Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Om forskargruppen
https://www.

ctg.lu.se/ är en prioriterad forskningsinfrastruktur vid Medicinska fakulteteten, Lunds universitet, som ingår i Clinical Genomics-plattformen inom https://www.scilifelab.se/facilities/clinical-genomics/ Denna syftar bl.a. till att erbjuda translationella och kliniska forskare tillgång till toppmoderna analysmetoder inom genomik och transkriptomik (t.ex. WGS, RNA-seq och nya singelcell-analyser) samt till att snabbt omsätta nya forskningsfynd till klinisk nytta i nära samarbete med hälso- och sjukvården. Lokalt sker detta i tät samverkan med Sektionen för Molekylär Diagnostik vid Region Skåne. Inom CTG finns stor expertis inom den Nya Generationens Sekvenseringsteknologi (NGS), bioinformatik och en rad olika sjukdomsområden, och sett både i ett nationellt och internationellt perspektiv ligger enheten i teknisk framkant med tillgång till mycket kraftfulla sekvenseringsinstrument (t.ex. Illumina NovaSeq 6000). För databearbetning använder centrat ett dedikerat beräkningskluster vid Lunds Universitet.

Som en del i sitt nationella uppdrag ingår CTG och Clinical Genomics Lund även i ett nationellt samarbete för precisionsmedicin; https://genomicmedicine.se/, där utveckling av nya metoder för morgondagens forskning och diagnostik till stor del samordnas med motsvarande sekvenseringsenheter vid landets övriga universitetssjukhus.

Vi utökar nu vår bioinformatikgrupp med en driven och teamorienterad bioinformatiker. Anställningen är en heltidstjänst tidsbegränsad till 1 år med start den 1 januari 2021, eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Som vår bioinformatiker kommer du att ansvara för aktiviteter relaterade till projektet Genomic Pandemic Preparedness Portfolio (G3P), som är en del av https://www.scilifelab.se/pandemic-response/pandemic-laboratory-preparedness/.

Utgående från ledande genomik-forskningsinfrastrukturer i Sverige, syftar G3P-projektet till att skapa en kraftfull och nationellt koordinerad beredskap avseende genomikbaserade analysmetoder, tillämpliga på både den nuvarande och framtida virus-orsakade pandemier. De utvecklade metoderna kommer att kunna användas för ett flertal behov beroende på stadiet av pandemin, t.ex. för att övervaka den globala spridningen av olika virusstammar och för att utforma mer riktade och skalbara diagnostiska tester i tidigare skeden eller för att studera potentiella vaccinresistensmutationer i senare stadier.

Inom projektet ansvarar CTG och Clinical Genomics Lund för ett arbetspaket som syftar till att förbättra befintliga SARS-CoV-2 bioinformatik-pipelines (av helgenomsekvenseringsdata baserat på s.k. korta läsningar) samt att utveckla tolkningsverktyg för användarvänlig data-visualisering. Beroende på din bakgrund kan rollen t.ex. komma att innefatta både back- och frontend-design av en webbapplikation för övervakning av virus-agnostisk helgenomdata.

Arbetsuppgifterna kan även innefatta mer generella bioinformatikuppgifter inom faciliteten.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs:

- Universitetsexamen från ett relevant område (d.v.s. med bioinformatik eller genomik som grund) eller motsvarande (minst 4 års) arbetslivserfarenhet inom bioinformatik, från näringsliv, sjukvård eller akademi
- Bioinformatisk erfarenhet av att arbeta med sekvenseringsdata (DNA- och/eller RNA-baserade)
- Erfarenhet av att arbeta i en terminalbaserad Linux-miljö och i minst ett skriptspråk (t.ex. Python, Perl eller R)
- Utmärkt förmåga till muntlig och skriftlig kommunikation på engelska

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Arbetsuppgifterna kräver att du är strukturerad och har en utmärkt förmåga att prioritera i arbetet. Arbetet sker mycket teambaserat – såväl internt som externt - och kräver därför mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Dessutom behöver du ha förmågan att arbeta självständigt. Vi söker dig som har ett prestigelöst och serviceinriktat arbetssätt.

Meriterande för tjänsten är:

- Grundläggande kunskaper om klinisk och translationell mikrobiologi, med särskilt fokus på virus
- Erfarenhet av att arbeta med back- och/eller front-end av webbdesign (t.ex. Flask eller React)
- Erfarenhet av att arbeta med containrar (t.ex. Singularity eller Docker)
- Erfarenhet av att arbeta med arbetsflödeshanterare för bioinformatik (t.ex. Snakemake eller Nextflow)
- Utmärkt förmåga till muntlig och skriftlig kommunikation på svenska

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Övrigt
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Är du intresserad av tjänsten på Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Forskarassistent är 2021-12-12.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

  Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Lomma
  Postdoktor inom Skogspatologi

  Ledigt jobb som forskarassistent på Sveriges Lantbruksuniversitet i Lomma

  Sök jobbet som forskarassistent
 • Lund
  Biträdande forskare regenerativ neurobiologi

  Ledigt jobb som forskarassistent på Lunds Universitet i Lund

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som forskarassistent
 • Malmö
  Research Assistant in the research project Conviviality and Contamination

  Ledigt jobb som forskarassistent på Malmö Universitet i Malmö

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som forskarassistent
 • Malmö
  Forskare inom molekylärgenetisk reproduktionsmedicin

  Ledigt jobb som forskarassistent på Lunds Universitet i Malmö

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som forskarassistent
 • Lund
  Forskare i membranfiltrering

  Ledigt jobb som forskarassistent på Lunds Universitet i Lund

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som forskarassistent
 • Lund
  Forskare i teoretisk astrofysik

  Ledigt jobb som forskarassistent på Lunds Universitet i Lund

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som forskarassistent
 • Lund
  Projektassistent i statsvetenskap till projektet: Dödsfall i onödan?

  Ledigt jobb som forskarassistent på Lunds Universitet i Lund

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som forskarassistent
 • Lund
  Postdoktor i teoretisk astrofysik

  Ledigt jobb som forskarassistent på Lunds Universitet i Lund

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som forskarassistent
 • Lund
  Project assistant for the project “The politics of state building”

  Ledigt jobb som forskarassistent på Lunds Universitet i Lund

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som forskarassistent
 • Malmö
  Postdoctoral researcher: Carbohydrate polymers - proteins interactions

  Ledigt jobb som forskarassistent på Malmö Universitet i Malmö

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som forskarassistent