Utredare grova brott, Polisområde Norrbotten

Ledig tjänst på Polismyndigheten, Polisregion Nord

Sök ledigt jobb som Inspektör, Polisen i Luleå. Nu finns det en ledig tjänst på Polismyndigheten, Polisregion Nord i Norrbottens län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Enligt avtal.. Arbetet är Heltid. Veckoplanerad 5:2 Tillsvidareanställning, tillträde: Enligt överenskommelse.. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2023-10-04.

Hitta till arbetsplatsen på Polismyndigheten, Polisregion Nord

Arbetsplatsen hos Polismyndigheten, Polisregion Nord ligger i Luleå i Norrbottens län.

Yrke Inspektör, Polisen
Arbetsort Norrbottens län – Luleå
Arbetsplats Polismyndigheten, Polisregion Nord
Organisationsnummer 2021000076 (Polismyndigheten)
Anställningsvillkor Heltid. Veckoplanerad 5:2 Tillsvidareanställning, tillträde: Enligt överenskommelse.
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Enligt avtal.
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Polismyndigheten, Polisregion Nord Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en utredare till vårt team som är strukturerad, flexibel och självgående samt som har god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord är den största regionen sett till yta. Regionen består av de fyra nordligaste länen i Sverige och är organiserad i fyra polisområden: Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland som tillsammans är indelade i 12 lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Utredningssektionen i Polisområde Norrbotten är organiserad i grova brott, spaning, brott i nära relation, bedrägeri, jourhavande förundersökningsledare och brottssamordning samt stationsbefäl. Utredningssektionen ansvarar för kvalificerat spaningsarbete och viss hantering av hemliga tvångsmedel.

Placeringsort för denna tjänst är enligt överenskommelse inom Polisområde Norrbotten.


ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget är att handlägga och utreda grova brott inom Polisområdet genom att planera och genomföra förhör och andra förekommande utredningsåtgärder. Du kommer att arbeta såväl självständigt som i grupp. Utredningsarbetet bedrivs systematiskt, kvalitetssäkrat och med god rättssäkerhet utifrån de principer som anges i Polisens Metodstöd vid utredning av grova brott (PUG). Utredare vid gruppen för grova brott förväntas kunna ansvara för att operativt leda en utredning genom att fördela och följa upp arbetsuppgifter som annan personal utför samt fungerar som stöd och underlag till beslutsfattande fu-ledare. Gruppen Grova Brott i Norrbotten är en del av region Nords totala förmåga och förväntas kunna besätta nyckelfunktioner i en PUG organisation.

Samverkan inom gruppen, sektionen och med Lokalpolisområdenas utredningsgrupper likväl som övriga verksamheter inom Polisen är en framgångsfaktor för uppdraget. Resor inom länet och vissa perioder även inom regionen förekommer, samt även vid behov under tidsbegränsade perioder nationellt.

Grova brottsgruppen har veckoplanerad arbetstid alla dagar i veckan


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Polis enligt Förordning (2014:1105) om utbildning till polisman
• Minst ett års erfarenhet av utredningar
• Erfarenhet som förhörsledare
• Goda datakunskaper och vana av att arbeta i Officepaketet
• God förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift på svenska
• Förmåga att tala och skriva på engelska

Det är meriterande om du även har:
• Erfarenhet av utredningsarbete inom grova brott
• Genomgått PUG utbildning (Polisens utredning grova brott)
• Erfarenhet av kvalificerad brottsutredningsverksamhet
• Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel

Personliga egenskaper
Arbetet innefattar såväl förhör som analys och registrering varför noggrannhet och systematiskt tänkande är av vikt.

Vi söker dig med ett engagerat, ansvarstagande och positivt förhållningssätt. Du har ett självständigt och initiativtagande arbetssätt. Du har mycket god samarbetsförmåga, är noggrann och vill bidra till att utveckla såväl metoder som arbetsgrupp. Du är flexibel och klarar av att hantera flera frågor parallellt samt har lätt att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du har en prestigelös och lärande inställning till arbetsuppgifterna, arbetsgruppen och samverkanspartners.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Placeringsort: Enligt överenskommelse inom Polisområde Norrbotten.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 4 oktober 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Är du intresserad av tjänsten på Polismyndigheten, Polisregion Nord? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Inspektör, Polisen är 2023-10-04.

Sök andra jobb som inspektör, polisen

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Luleå
  Utredare grova brott, Polisområde Norrbotten

  Ledigt jobb som inspektör, polisen på Polismyndigheten i Luleå

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som inspektör, polisen
 • Luleå
  Gruppchefer till till BF/IGV -verksamheten, Lokalpolisområde Luleå/Boden

  Ledigt jobb som inspektör, polisen på Polismyndigheten i Luleå

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som inspektör, polisen