Universitetsjurist

Ledig tjänst på Luleå tekniska universitet

Sök ledigt jobb som Förvaltningsjurist i Luleå. Nu finns det en ledig tjänst på Luleå tekniska universitet i Norrbottens län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Individuell lönesättning. Arbetet är Heltid/ Ej specificerat. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-05-31.

Hitta till arbetsplatsen på Luleå tekniska universitet

Arbetsplatsen hos Luleå tekniska universitet ligger i Luleå i Norrbottens län.

Yrke Förvaltningsjurist
Arbetsort Norrbottens län – Luleå
Arbetsplats Luleå tekniska universitet
Organisationsnummer 2021002841 (Luleå Tekniska Universitet)
Anställningsvillkor Heltid/ Ej specificerat
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Individuell lönesättning
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-05-31

Luleå tekniska universitet Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 815 anställda och har 19 155 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.


Är du intresserad av att jobba i en spännande organisation med omväxlande uppgifter där det ställs krav på att din höga juridiska kompetens förmedlas på ett lösningsorienterat och pedagogiskt sätt? Har du hög integritet, gillar lagarbete och trivs i en internationell och utmanande kontext? Då är du förmodligen intresserad av att jobba hos oss!

Som universitetsjurist hos oss kommer du tillsammans med övriga fem jurister i teamet ge service åt verksamheten genom råd och stöd i olika typer av juridiska frågor. Tjänsten kräver bred kompetens och en vilja att arbeta inom både det civilrättsliga och offentligrättsliga området.

Tjänsten som universitetsjurist är placerad på universitetskansliet. På universitetskansliet finns utöver universitetets juristfunktion även upphandlingsfunktion, informationssäkerhetssamordnare samt arkiv- och registratur. Juristfunktionen svarar för råd och stöd till universitetsledning, institutioner och universitetsgemensamma funktioner samt till universitetets lärare och forskare i juridiska frågor som berör universitetets utbildnings- och forskningsverksamhet samt universitetets externa relationer.

Arbetsuppgifter
Arbetet är varierande och omfattar alla slags juridiska frågor som kan uppkomma på en förvaltningsmyndighet och ett lärosäte. Du kommer bland annat att arbeta med juridisk rådgivning i förvaltnings-, upphandlings-, högskole- och studenträttsliga frågor, samt andra juridiska frågor kopplade till samverkan inom forskning och utbildning. I arbetsuppgifterna ingår att stödja verksamheten med interna styrande dokument, viss ärendehandläggning och processföring.

I arbetsuppgifterna ingår även att aktivt arbeta med processorienterat förbättringsarbete.

Kvalifikationer
För anställningen krävs juristexamen eller motsvarande, exempelvis master- eller magisterexamen i rättsvetenskap. Meriterande är arbetslivserfarenhet av förvaltningsjuridiska frågor och upphandling.

Du har god analytisk förmåga, hög integritet och kan jobba självständigt. Som person är du tålmodig och har ett särskilt intresse för att delta i och driva utveckling inom ditt verksamhetsområde, gärna mot digitala arbetssätt. Du ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och erfarenhet, samtidigt som du är nyfiken och alltid öppen för att lära dig nytt. Du har mycket god samarbetsförmåga och ett diplomatiskt och lösningsinriktat förhållningssätt.

Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Omfattning och ort
Vi söker en universitetsjurist tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Josefin Jönsson, tf enhetschef universitetskansliet, 0920-49 3697, josefin.jonsson@ltu.se.

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson 0920-49 1529 kjell.johansson@ltu.se och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 marika.vesterberg@ltu.se

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 31 maj 2022
Referensnummer: 1907-2022
Är du intresserad av tjänsten på Luleå tekniska universitet? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Förvaltningsjurist är 2022-05-31.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

    Liknande jobb

    Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.