Pastor och Församlingsföreståndare

Ledig tjänst på Strandkyrkans församling av Equmeniakyrkan

Sök ledigt jobb som Pastor, frikyrkoförsamling i Lomma. Nu finns det en ledig tjänst på Strandkyrkans församling av Equmeniakyrkan i Skåne län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och . Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-05-31.

Hitta till arbetsplatsen på Strandkyrkans församling av Equmeniakyrkan

Arbetsplatsen hos Strandkyrkans församling av Equmeniakyrkan ligger i Lomma i Skåne län.

Yrke Pastor, frikyrkoförsamling
Arbetsort Skåne län – Lomma
Arbetsplats Strandkyrkans församling av Equmeniakyrkan
Organisationsnummer 8460009049 (Strandkyrkans församling av Equmeniakyrkan)
Anställningsvillkor
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-05-31

Pastor och föreståndare

Strandkyrkans församling i Lomma söker en pastor och föreståndare, att arbeta i gemensamt arbetslag för Lundaregionen; (Västerkyrkan Lund, Strandkyrkan Lomma, Equmeniakyrkan Furulund).

Nu söker vi Dej som:

· Vill vara med och utveckla vår församling i den expansiva Öresundsregionen

· Vill gå in i ett gemensamt arbetslag, med personal från kyrkorna ovan

· Är utbildad pastor, med några års erfarenhet

· Utmanas av att göra Kristus känd bland en växande befolkning i Lomma med omnejd

· Är beredd att jobba tillsammans med församlingen och utmana oss i att tänka nytt

· Vill ägna tid åt våra ungdomar och vill hjälpa oss att nå barn och yngre familjer

· Gärna samverkar med goda krafter i samhället

· Ser ett värde i samverkan med andra församlingar, inom och utom Equmeniakyrkan

Strandkyrkans församling av Equmeniakyrkan är en ekumenisk församling som vill följa den gemensamma visionen ”En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen.” Församlingen har funnits sedan 1881 och är öppen för alla som söker en kristen gemenskap. Församlingen har idag närmare 80 medlemmar i blandade åldrar och bedriver sedan många år ett omfattande arbete. Förutom olika typer av gudstjänster, som är hjärtat i verksamheten, satsar vi på konfirmandundervisning, bibelstudium, frukostcafé, ekumeniska andakter, samlingar för skolbarn och kulturverksamhet. Equmenia i Lomma bedriver söndagsskola. Vi samarbetar med andra församlingar, dels inom Equmeniakyrkan i Lundaregionen (Västerkyrkan i Lund och Equmeniakyrkan i Furulund) och dels lokalt med Svenska kyrkan i Lomma och Bjärred.

Lomma kommun ligger i västra Skåne utmed Öresundskusten och i ett av de snabbast växande områdena i Skåne. En stor del av ökningen sker i direkt anslutning till Strandkyrkan. Det kyrkliga engagemanget i regionen är jämförelsevis svagt och ibland beskrivs området som ett av Sveriges mest sekulariserade. Strandkyrkans församling, som är den enda församlingen i kommunen utöver Svenska kyrkans församlingar i Lomma och Bjärred, är en del av Equmeniakyrkan Region Syd.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till ordf. Rune Nilsson, epost strandkyrkan@gmail.com. För ytterligare information, besök vår hemsida www.strandkyrkan.se eller ring: ordf på 0708 – 233261


Är du intresserad av tjänsten på Strandkyrkans församling av Equmeniakyrkan? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Pastor, frikyrkoförsamling är 2022-05-31.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

    Liknande jobb

    Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.