Utbildningsofficer Södra Militärregionen, Livgrenadjärgruppen

Ledig tjänst på Försvarsmakten

Sök ledigt jobb som Officer i Linköping. Nu finns det en ledig tjänst på Försvarsmakten i Östergötlands län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Individuell lönesättning. Arbetet är Heltid/ Ej specificerat. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2024-09-20.

Hitta till arbetsplatsen på Försvarsmakten

Arbetsplatsen hos Försvarsmakten ligger i Linköping i Östergötlands län.

Yrke Officer
Arbetsort Östergötlands län – Linköping
Arbetsplats Försvarsmakten
Organisationsnummer 2021004615 (Försvarsmakten)
Anställningsvillkor Heltid/ Ej specificerat
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Individuell lönesättning
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2024-09-20

Försvarsmakten Utbildningsofficer Södra Militärregionen, Livgrenadjärgruppen
Om enheten

Livgrenadjärgruppen (LVG) är placerad på Malmen och dess främsta uppgift är att utbilda, utveckla och administrera Hemvärnets två bataljoner i Östergötland

Hemvärnet har till uppgift att verka över hela konfliktskalan - från stöd till samhället vid svåra påfrestningar i fred till väpnad strid i krig. Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal. Hemvärnsförbanden är krigsförband med huvuduppgifterna skydda, bevaka, ytövervaka samt kunna stödja samhället vid kris. På detta sätt bildar hemvärnsförbanden en nationell, territoriell basplatta för försvaret och skyddet av Sverige.

Arbetsuppgifter LVG stödjer hemvärnspersonalen och frivilligorganisationerna med utbildning inom området ”förbandsutbildning skarp ammunition – FUSA” vid bataljon. Deltaga vid utbildning och kurser som leds av LVG. Kunna utveckla förbandens taktik och stridsteknik, samt stödja Hv-förbanden vid Krigsförbandsövning (KFÖ) och Särskild Övning Förband (SÖF). Stödjer förbandens ordinarie KU. Planlägger och genomför RU inom eget ansvarsområde.

Kvalifikationer, krav Yrkesofficersexamen, befattningen är placerad i OR 7 eller OF 2 Utbildad instruktör FUSA/SUSA grupp/pluton Erfarenhet inom AO markstrid på minst plutonsnivå B körkort

Meriterande

Kunskaper om Hemvärnet och Frivilligorganisationerna
Kunskaper i PRIO / SAP
Erfarenhet som instruktör SUSA pluton. Erfarenhet som stf PC mek/skytte/Säk eller motsvarande. Motorinstruktör
Spaningsutbildad
Övningsledare understödsvapen (KSP 58/ Grg m/48 mfl.)
God kunskap inom indirekt eld (grk) Militära förarbevis (Tlb, tgb 11-40, bv 206 motsv)

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Du ska ha en hög arbetskapacitet och vara stresstålig
Du ska vara utåtriktad och kunna samarbeta med andra människor på olika nivåer.
Du ska ha god förmåga att arbeta självständigt och i grupp samt vara utåtriktad och kunna samarbeta med andra människor på olika nivåer.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, som inleds med 6 månaders
provanställning om sökande inte har pågående anställning i Försvarsmakten.
Arbetsort Linköping. Tjänsten innebär helgtjänstgöring, kvällstjänster och resor.
Tillträde enligt överenskommelse.

Befattningen är militär.

Upplysningar om befattningen
Mj Stefan Andersson: 070-605 51 44, stefan.i.andersson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen HR
Ella Klingström: 070-529 01 98, ella.klingstrom@mil.se

Fackliga företrädare Fackliga representanter nås via vxl: 0500-46 50 00.

OF, Krister Forsberg
OFR/S Senadin Sela
SACO Maria Iglesias
SEKO-F, Sven-Erik Borg

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Är du intresserad av tjänsten på Försvarsmakten? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Officer är 2024-09-20.

Sök andra jobb som officer

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Linköping
  2.Hkpskv söker militär helikoptertekniker kat B1, B2 till Hkp 16

  Ledigt jobb som officer på Försvarsmakten i Linköping

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som officer
 • Linköping
  Plutonchef flygunderhåll till 2.Helikopterskvadron

  Ledigt jobb som officer på Försvarsmakten i Linköping

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som officer
 • Linköping
  Utbildningsofficer Södra Militärregionen, Livgrenadjärgruppen

  Ledigt jobb som officer på Försvarsmakten i Linköping

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som officer