Universitetsdirektör

Ledig tjänst på Linköpings Universitet

Sök ledigt jobb som Förvaltningsdirektör, statlig i Linköping. Nu finns det en ledig tjänst på Linköpings Universitet i Östergötlands län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Månadslön. Arbetet är Heltid/ Ej specificerat. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-06-08.

Hitta till arbetsplatsen på Linköpings Universitet

Arbetsplatsen hos Linköpings Universitet ligger i Linköping i Östergötlands län.

Yrke Förvaltningsdirektör, statlig
Arbetsort Östergötlands län – Linköping
Arbetsplats Linköpings Universitet
Organisationsnummer 2021003096 (Linköpings Universitet)
Anställningsvillkor Heltid/ Ej specificerat
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Månadslön
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-06-08

Linköpings Universitet Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en universitetsdirektör till universitetsledningen vid Linköping universitet.

Dina framtida arbetsuppgifter
Universitetsdirektören ingår i universitetsledningen som under universitetsstyrelsen utgör den gemensamma strategiska och operativa ledningen för universitetet. Ditt uppdrag blir att delta i arbetet med universitetets strategiska utveckling med frågor kopplade till ledning, beredning, styrning, uppföljning och utveckling av lärosätets arbete utifrån beslutade verksamhetsmål. 

Du har det övergripande ansvaret för administration, myndighetsfrågor och verksamhetsstöd inom universitetet som helhet utifrån rollen som högsta administrativa chef. Att du vill och kan initiera, driva och leda förändrings- och utvecklingsarbete är centralt liksom att utveckla ett ändamålsenligt verksamhetsstöd utifrån hela LiU:s målbild.

LiU har mångårig och framgångsrik samverkan och du representerar universitet i olika nätverk och sammanhang på lokal, regional, nationell och internationell nivå. 

Som universitetsdirektör är du också chef för Universitetsförvaltningen och dess avdelningar och leder, samordnar och utvecklar förvaltningen utifrån universitetets strategier. Du ansvarar för att tilldelade medel för universitetsgemensamma administrativa verksamheter används ansvarsfullt och effektivt inom förvaltningen. 

Under 2022 har Linköpings universitet beslutat om en ny vision och strategi: LiU – med mod att tänka fritt och göra nytt! En viktig uppgift som universitetsdirektör blir att arbeta med hur visionen ska förverkligas i förvaltningen. Detta innebär bland annat att fastställa hur förvaltningens verksamhet, organisation och arbetssätt på bästa sätt kan utvecklas i riktning mot en möjliggörare för forskning, utbildning och samverkan. Att analysera och säkerställa långsiktig kompetensutveckling och kompetensförsörjning utifrån LiU:s vision 2030 är en central del av uppdraget samt att stärka och utveckla ett effektivt stöd runt universitetsledningen. 

Din framtida arbetsplats
LiU bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning i nära samverkan med näringsliv och samhälle, bland annat inom material, IT och mobil kommunikation, cybersäkerhet, hörsel och psykiatri. LiU erbjuder ett stort antal utbildningar, inte minst många professionsutbildningar för till exempel läkare, lärare, civilekonomer och civilingenjörer. Universitetet har 35 900 studenter och 4 300 medarbetare vid fyra campus som tillsammans söker svar på samtidens komplexa frågor. Studenterna är bland de mest eftertraktade på arbetsmarknaden och enligt internationella rankningar är LiU bland de främsta i världen. 

Totalt arbetar ca 1 440 medarbetare med verksamhetsstöd, varav 680 arbetar inom Universitetsförvaltningen och övriga inom respektive institution, kansli på fakulteter och motsvarande. UF organisation

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har omfattande erfarenhet av ledarskap och ser det som en självklarhet att stödja och utveckla medarbetare samt bygga en kultur som präglas av tillit, trygghet och trovärdighet. Du har en god förmåga att bygga nätverk och skapa förtroendefulla samarbeten i en komplex organisation. Du har bra strategisk förmåga, visar omdöme och har ett kommunikativt ledarskap. Du är lyssnande och mottaglig för förväntningar och behov från verksamheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. 

Vi söker dig som har erfarenhet och god förmåga: 


• som chef och ledare från flera olika miljöer och/eller komplexa organisationer på hög administrativ nivå, gärna inom offentlig sektor
• att leda via chefer och därmed kunna växla perspektiv genom att varva strategiska och operativa insatser
• att arbeta med mål- och verksamhetsstyrning samt process- och kvalitetsarbete med tydligt verksamhetsfokus
• att driva organisations- och verksamhetsutveckling samt förändringsarbete framgångsrikt mot uppsatta mål
• att utveckla och stödja tillitsbaserad ledning och styrning 

Du har en akademisk examen. Därutöver har du en bred samhällsorientering med god förståelse kring villkoren för lärosätets roll som akademi, myndighet, arbetsgivare och dess roll i samhället, samt kännedom om relevanta ramverk och förordningar. Du har god förmåga att uttrycka dig väl både på svenska och engelska i tal och skrift.

Anställningens omfattning
Tillsvidare. Heltid 

Tillträde
Enligt överenskommelse. 

Lön och förmåner
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. 

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 8 juni 2022. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. 

Din ansökan blir offentlig handling när vi har mottagit den.  

Rekryteringen sker i samarbete med SOURCE, som en del i urvalsprocessen kan tester komma att användas. För att inleda en första konfidentiell diskussion och för mer information om anställningen välkommen att kontakta Seniorkonsult Ann Peyron,070-878 42 26, ann.peyron@source-executive.se eller Jacob Arendt 070-813 91 57, jacob.arendt@source-executive.se


Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Är du intresserad av tjänsten på Linköpings Universitet? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Förvaltningsdirektör, statlig är 2022-06-08.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

  Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Norrköping
  Regeringen söker överdirektör till Transportstyrelsen.

  Ledigt jobb som överdirektör på Regeringskansliet i Norrköping

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som överdirektör