Barnskötare i fritidshem till Tanneforsskolan

Ledig tjänst på Linköpings kommun

Sök ledigt jobb som Barnskötare i Linköping. Nu finns det en ledig tjänst på Linköpings kommun i Östergötlands län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Enligt avtal. Arbetet är Heltid/ Ej specificerat. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2024-04-15.

Hitta till arbetsplatsen på Linköpings kommun

Arbetsplatsen hos Linköpings kommun ligger i Linköping i Östergötlands län.

Yrke Barnskötare
Arbetsort Östergötlands län – Linköping
Arbetsplats Linköpings kommun
Organisationsnummer 2120000449 (Linköpings kommun)
Anställningsvillkor Heltid/ Ej specificerat
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Enligt avtal
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Linköpings kommun Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Som barnskötare har du kunskap om fritidshemmets läroplan och övriga aktuella styrdokument. Du följer de normer och värden som läroplanen anger och bidrar till att genomföra verksamhetens uppdrag. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

I din roll som barnskötare förväntas du kunna arbeta både mot elevgrupp och enskilda elever. I ditt uppdrag ingår det även att föra fortlöpande samtal med elevernas vårdnadshavare om elevernas trivsel, utveckling och lärande. 

Inom denna tjänst kommer du som Barnskötare att arbeta i skolklass under förmiddagen och i fritidshemmet på eftermiddagen. Din arbetstid förläggs under verksamhetens tider, mellan 06.00-18.30. Du förväntas bemöta elever med särskilda behov, såsom NPF och allergi. 

Din arbetsplats
Tanneforsskolan är den lilla F-6 skolan mitt i stan med ca 175 elever och 25 medarbetare. På gångavstånd har vi det mesta som Linköpings innerstad kan erbjuda. Vi nyttjar regelbundet kompletterande lärmiljöer i närheten som grönområden kring Stångån, lekparker, bibliotek och Stångebros idrottsanläggningar.

Tanneforsskolan har en klass i varje årskurs samt fritidsverksamhet. Hos oss ska eleverna känna sig trygga, delaktiga och inspirerade till att lära. Genom ett omväxlande arbetssätt utvecklar vi tillsammans elevernas kunskaper och förmågor. Elevernas förväntade resultat och justeringar i undervisningen är vårt fokus i det gemensamma skolutvecklingsarbetet. Vi arbetar i team för att tillsammans skapa lustfyllda lärandesituationer där varje elev ges möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar. Vi har höga förväntningar och tilltro till elevens förmåga, något som tillsammans med omtanke och engagemang ger våra elever och medarbetare en trivsam arbetsmiljö.

Med kunskap i fokus, pedagoger med hög kompetens och stort engagemang utvecklar vi våra arbetsmetoder för att nå en högre måluppfyllelse för alla elever!

Du som söker
Det är ett krav att du som söker har en utbildning som barnskötare från vuxenutbildning eller har gått Barn-och fritidsprogrammet på gymnasiet. Det är också ett krav att du som söker har erfarenhet av att jobba med barn i läroplansstyrd verksamhet som anställd, via praktik eller ideellt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i skolan eller med barn med NPF eller allergier. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som barnskötare är du medveten om mål och kvalitetsstandard för verksamheten. Du har en god förståelse för människors olikheter och förhåller dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt i undervisningen och förskolans vardag. Du skapar goda relationer och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll. Du leder arbetet med barnen genom motivation, engagemang och delaktighet.

I den här rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.


Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad:100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12719

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?
Är du intresserad av tjänsten på Linköpings kommun? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Barnskötare är 2024-04-15.

Sök andra jobb som barnskötare

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Ödeshög
  Ödeshögs kommun söker timvikarier till förskolorna

  Ledigt jobb som barnskötare på Ödeshögs kommun i Ödeshög

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som barnskötare
 • Åtvidaberg
  Timvikarie till Utbildningsförvaltningen

  Ledigt jobb som barnskötare på Åtvidabergs kommun i Åtvidaberg

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som barnskötare
 • Linköping
  Barnskötare i fritidshem till Tanneforsskolan

  Ledigt jobb som barnskötare på Linköpings kommun i Linköping

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som barnskötare
 • Kinda
  Fritidspersonal till Bäckskolan i Kisa

  Ledigt jobb som barnskötare på Kinda kommun i Kinda

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som barnskötare