Enhetschef till enheten för livsmedelssäkerhet

Ledig tjänst på LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Landsbygdsavdelningen

Sök ledigt jobb som Enhetschef, offentlig förvaltning i Kristianstad. Nu finns det en ledig tjänst på LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Landsbygdsavdelningen i Skåne län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Månadslön. Arbetet är 100 %. Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2024-08-18.

Hitta till arbetsplatsen på LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Landsbygdsavdelningen

Arbetsplatsen hos LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Landsbygdsavdelningen ligger i Kristianstad i Skåne län.

Yrke Enhetschef, offentlig förvaltning
Arbetsort Skåne län – Kristianstad
Arbetsplats LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Landsbygdsavdelningen
Organisationsnummer 2021002346 (Länsstyrelsen i Skåne län)
Anställningsvillkor 100 %. Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Månadslön
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2024-08-18

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.Vi är ca 600 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad.Beskrivning
Länsstyrelsen söker en chef till enheten för livsmedelssäkerhet på landsbygdsavdelningen.

Enhetens uppdrag är att verka för en säker produktion av foder och livsmedel, samt för en god hälso- och sjukvård för djuren. Genom kontroller och utredningar verkar enheten för ett gott smittskydd och god möjlighet till smittspårning. Enheten står för den veterinära kompetensen på Länsstyrelsen, vilket innebär att det ingår i uppdraget att driva och hålla samman myndighetens arbete med veterinära frågor. Enheten består av ca 18 kontrollanter/inspektörer och länsveterinärer som är placerade i Kristianstad med hela Skåne som arbetsfält.

Uppdraget som enhetschef är liksom Länsstyrelsens övriga chefsförordnanden tidsbegränsat till fem år med möjlighet till förlängning inom ramen för en tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Din huvudsakliga arbetsplats blir på vårt kontor i Kristianstad, men med möjlighet att till viss del arbeta från kontoret i Malmö och på distans hemifrån.

Arbetsuppgifter
Som chef hos oss har du tre roller: arbetsgivare, ledare och verksamhetsansvarig. I rollen som arbetsgivare är du arbetsgivarens företrädare och du utvecklar och tillämpar arbetsgivarpolitiken. Som ledare agerar du genom ditt personliga ledarskap och leder din arbetsgrupp på ett tydligt sätt och skapar en arbetsmiljö där alla tar ansvar och vill göra sitt bästa. Som verksamhetsansvarig tar du ansvar för arbetsgruppens samlade arbete.

Som enhetschef ansvarar du för såväl din enhets verksamhet som det övergripande perspektivet för myndigheten. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till chefen för landsbygdsavdelningen. Du har fullt personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.

Som chef planerar, leder och prioriterar du enhetens arbete samt följer upp verksamheten och resultatet. Du genomför utvecklings- och lönesamtal samt arbetar systematiskt med arbetsmiljöfrågor. Tillsammans med enhetens medarbetare arbetar du målorienterat och driver utvecklingen av verksamheten. Du driver ett gott samarbete med övriga enheter på Länsstyrelsen Skåne, andra länsstyrelser samt andra relevanta myndigheter.

Kvalifikationer
Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Du har en akademisk examen som vi bedömer relevant för uppdraget, exempelvis som agronom, lantmästare, veterinär eller liknande samt kunskap om den lagstiftning och de regelverk som styr myndighetsutövning. Vi vill att du har ett intresse för smittskydd, livsmedels- och veterinära frågor och erfarenhet av att arbeta med frågor kopplade till enhetens sakområden. 

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda medarbetare med specialistkompetens. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att vara chef med verksamhets-, personal- och budgetansvar. Du är trygg i din ledarroll och en van beslutsfattare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda inom liknande verksamhetsområde.

Det pågår ett utvecklingsarbete på avdelningen inom djurskyddsområdet som har beröringspunkter med enhetens arbetsområde. Din uppgift blir att ta vid påbörjat utvecklingsarbete på enhetsnivå samt bidra till utvecklingsarbetet på avdelningsnivå i nära samarbete med dina enhetschefskollegor i ledningsgruppen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda och driva utvecklingsarbete kopplat till både arbetssätt och god arbetsmiljö.

Som ledare engagerar, involverar och utvecklar du dina medarbetare och skapar ett gott arbetsklimat i din grupp. Du har en tillitsfull ledarstil och du är öppen, lyhörd och respekterar andras synsätt, kunskap och erfarenheter. Du kommunicerar tydligt med dina medarbetare, är tillgänglig och ger stöd när det behövs. Du har en god organisationsförmåga och kan strukturera och prioritera ditt arbete. Ditt ledarskap är tydligt och anpassat utifrån verksamhetens behov. Du har en mycket god självkännedom och förstår din påverkan på andra. Vi vill att du har en god förståelse för den statliga värdegrundens betydelse för verksamheten, ledarskapet och medarbetarskapet.

Du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, främst på svenska, men också på engelska. Du agerar med gott omdöme och förstår vikten av ett bra bemötande gentemot såväl interna som externa kontakter.

B-körkort är ett krav.

Säkerhetsklassning
Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därför ställer vi höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade och kan även innebära en krigsplacering vid myndigheten, vilket innebär att säkerhetsprövning behöver genomföras innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

 
Övrigt
Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

https://www.lansstyrelsen.se/skane/dataskydd

https://www.lansstyrelsen.se/skane/om-oss/om-lansstyrelsen-skane.html
Är du intresserad av tjänsten på LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Landsbygdsavdelningen? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Enhetschef, offentlig förvaltning är 2024-08-18.

Sök andra jobb som enhetschef, offentlig förvaltning

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb