Stödpedagog

Ledig tjänst på Klippans kommun.

Sök ledigt jobb som Stödpedagog i Klippan. Nu finns det en ledig tjänst på Klippans kommun. i Skåne län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Enligt avtal.. Arbetet är Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, gärna omgående. .. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-05-30.

Hitta till arbetsplatsen på Klippans kommun.

Arbetsplatsen hos Klippans kommun. ligger i Klippan i Skåne län.

Yrke Stödpedagog
Arbetsort Skåne län – Klippan
Arbetsplats Klippans kommun.
Organisationsnummer 2120000928 (Klippans kommun)
Anställningsvillkor Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, gärna omgående. .
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Enligt avtal.
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-05-30

Klippans kommun. Vi söker nu två engagerade och trygga stödpedagoger som vill vara med och utveckla våra gruppbostäder inom socialpsykiatrin i Klippan. De två enheterna som ingår i socialpsykiatrins boendeenhet, Athena och Apollo, ligger centralt beläget i Klippans centrum där båda enheterna återfinns i samma fastighet på olika våningsplan. Du arbetar i ett nära samarbete tillsammans med övriga kollegor i huset för brukarnas självbestämmande och välmående.

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

ARBETSUPPGIFTER
I ditt uppdrag som stödpedagog ansvarar du för att:
• Ett pedagogiskt förhållningssätt ska användas i nära samarbete med kollegorna, samt att det pedagogiska arbetet genomsyrar den sociala dokumentationen så som genomförandeplaner och bemötandeplaner.
• Uppföljning och utvärdering av genomförandeplaner och bemötandeplaner utförs.
• Kartlägga brukarnas behov samt vid behov initiera kontakt med andra professioner.
• Presentera arbetssätt och metoder för övriga berörda personalgrupper och ha en vägledande roll utifrån din kompetens.
• Stödja brukaren utifrån evidensbaserade arbetsmetoder samt se till att den egna förmågan stärks och tillvaratas.
• Utifrån evidensbaserade arbetsmetoder tillsammans med stödassistent utforma långsiktig planering utifrån brukarens behov.
• Handleda nya medarbetare och praktikanter samt vägleda och reflektera kring förhållningssätt och bemötande.
• Dokumentationen är kvalitetssäkrad och följs upp.
• Fattade beslut gällande arbetssätt och metoder följs.

Du kommer främst att arbeta mot en brukare i verksamheten Athena och följa den personen i dennes vardag.

KVALIFIKATIONER
För arbete som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng. Denna utbildning ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinder psykiatri. Du har yrkeserfarenhet inom psykiatri samt med bakgrund inom vård och omsorg. Vidare behöver du ha god datorkunskap/datorvana, samt behärska det svenska språket i tal och skrift.

Vi ser gärna att du som stödpedagog har goda kunskaper om människor med psykiska funktionsnedsättningar, samt dokumenterad erfarenhet av följande:
• neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
• psykiska funktionsnedsättningar
• alternativ kommunikation
• tydliggörande pedagogik
• lågaffektivt bemötande

För tjänsten är det är viktigt att du:
• Kan anpassa dig i utmanande situationer och har ett bra bemötande gentemot brukare, anhöriga, kollegor och olika samarbetspartners i din yrkesroll.
• Är självgående, din samarbetsförmåga är god och att du har en hög servicekänsla.
• Är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.
• Visar respekt för andra gruppmedlemmars åsikter och bidrag.
• Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer.
• Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt.

ÖVRIGT
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Vi tillämpar löpande rekrytering.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.
Är du intresserad av tjänsten på Klippans kommun.? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Stödpedagog är 2022-05-30.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.