Junior dataskyddsjurist

Ledig tjänst på JP Infonet AB

Sök ledigt jobb som IT-jurist i Helsingborg. Nu finns det en ledig tjänst på JP Infonet AB i Skåne län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och . Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-06-30.

Hitta till arbetsplatsen på JP Infonet AB

Arbetsplatsen hos JP Infonet AB ligger i Helsingborg i Skåne län.

Yrke IT-jurist
Arbetsort Skåne län – Helsingborg
Arbetsplats JP Infonet AB
Organisationsnummer 5565890521 (JP Infonet AB)
Anställningsvillkor
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-06-30

JP Infonet AB

Är du en strukturerad och självständig person som kan förmedla juridik på ett pedagogiskt och tydligt sätt? Då kan den här tjänsten vara något för dig.

Vi söker dig som har kunskaper inom IT-​rätt eller informationssäkerhet och har ett genuint intresse för integritetsjuridiks-​ och informationssäkerhetsfrågor. Det är bra om du är prestigelös och trivs med att jobba i grupp. Vi ser gärna att du har en känsla för att sätta kundens frågor och behov i fokus.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som juridisk rådgivare kommer du att ingå i en grupp dataskyddsjurister som agerar externt dataskyddsombud åt ett stort antal svenska myndigheter och kommunala bolag. Du kommer att ge juridisk rådgivning över telefon och mejlledes och ibland träffa kunder på plats. Du kommer att jobba nära dina kollegor och få stöd och råd i ditt arbete.

Rådgivningen kan t.ex. bestå i att utreda och besvara juridiska frågor, genomföra tillsyn av myndigheters hantering av personuppgifter, säkerhetsklassa information och processer, göra rättsutredningar, hantera personuppgiftsincidenter för klients räkning och genomföra konsekvensbedömningar.

Vem är du?

Du har en juristexamen och har kunskaper eller stort intresse för dataskydd eller allmän IT-​rätt. Du kanske är nyutexaminerad men får gärna ha viss arbetslivserfarenhet. Goda kunskaper i svenska språket samt en god stilistisk förmåga är viktigt i kommunikationen med våra kunder. Många av våra kunder finns inom den offentliga sektorn, så har du inblick i den typen av verksamheter är det meriterande.

Vilka är vi?

JP Rådgivning jobbar vi till största delen mot offentlig sektor, främst kommunal verksamhet, där vi är ett juridiskt stöd både till kommunledning och nämnder, liksom till handläggare och chefer inom de olika förvaltningarna. Utöver dataskyddsområdet har vi specialistkompetens framförallt inom de socialrättsliga och skoljuridiska områdena. Vi utför även flera uppdrag inom arbetsrätt/arbetsmiljö och mark-​och miljörätt.

JP Infonet är ett familjeföretag och idag ett av Sveriges ledande juridiska informationsföretag. Vi tillhandahåller ett stort antal juridiska tjänster för offentlig sektor och näringsliv. Verksamheten startade 2000 och har vuxit kraftigt sedan dess. Idag har företaget ca 90 anställda varav majoriteten är jurister fördelade på kontor i Gamla stan i Stockholm, i centrala Helsingborg och i Karlstad.

Vi satsar på våra medarbetare och erbjuder stor möjlighet till kompetensutveckling och en god löneutveckling. Hos oss har du möjlighet att specialisera dig inom ditt favoritområde eller bredda dig om du är nyfiken på andra rättsområden.

Välkommen med din ansökan!


Är du intresserad av tjänsten på JP Infonet AB? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som IT-jurist är 2022-06-30.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

  Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Malmö
  Utredande jurister till WSP Advisory

  Ledigt jobb som miljöjurist på Wsp Sverige AB i Malmö

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som miljöjurist
 • Lomma
  Biträdande jurist

  Ledigt jobb som biträdande jurist på Advokat Karl Henrik Östberg AB i Lomma

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som biträdande jurist