Praktikant inom arkivvetenskap

Ledig tjänst på Kommunledningsförvaltningen

Sök ledigt jobb som Arkivassistent i Håbo. Nu finns det en ledig tjänst på Kommunledningsförvaltningen i Uppsala län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och .. Arbetet är Heltid/Deltid. Enligt överenskommelse. Tillträde: Enligt överenskommelse Visstidsanställning till . Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är 6 månader eller längre. Sök jobbet senast 2024-12-13.

Hitta till arbetsplatsen på Kommunledningsförvaltningen

Arbetsplatsen hos Kommunledningsförvaltningen ligger i Håbo i Uppsala län.

Yrke Arkivassistent
Arbetsort Uppsala län – Håbo
Arbetsplats Kommunledningsförvaltningen
Organisationsnummer 2120000241 (Håbo kommun)
Anställningsvillkor Heltid/Deltid. Enligt överenskommelse. Tillträde: Enligt överenskommelse Visstidsanställning till
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå .
Anställningens längd 6 månader eller längre
Arbetstid Deltid
Sista ansökningsdag 2024-12-13

Kommunledningsförvaltningen Vill du få chansen att hjälpa till i arbetet med att bevara och strukturera kommunala handlingar och på så sätt få en inblick i arkivvetenskapens praktiska tillämpningar? Håbo kommun är i en förändringsresa med många spännande utvecklingsprojekt som du kan få möjlighet att vara en del av.

Införskaffande av e-arkiv, övergång till processbaserad informationsredovisning och uppbyggande av arkivmyndighetens tillsynsverksamhet är några av våra större pågående projekt.

Om arbetsplatsen
Kommunarkivet ingår i kommunledningskontorets kansliavdelning där närmsta medarbetare kommer att vara registrator och kommunarkivarie. I vårt kommunarkiv har vi ca 500 hyllmeter med handlingar från år 1800 och framåt.

På kanslienheten ingår 10 medarbetare som arbetar med myndighetsuppgifter och som ett stöd för kommunens politiska ledning. Som praktikant inom arkivvetenskap hos oss skulle du bidra med viktiga insatser för att tillgodose allmänhetens möjligheter att ta del av allmänna handlingar och säkerställa värdefull information för framtiden.   

Dina arbetsuppgifter
Det finns stora möjligheter att själv forma innehållet i din praktik utifrån intresse inom arkivvetenskap. Arbetsuppgifter och projekt som du kan få delta i är bland annat:

- Processkartläggning
- Medverkan i e-arkivprojekt
- Ordnande och förtecknande
- Mottagande av leveranser
- Arkivredovisning
- Vara med och utveckla tillsynsverksamheten
- Utbildningar i informationshantering

Tillträde enligt överenskommelse och praktikperioden anpassas efter dina studier.

Kvalifikationer
Du behöver ha en pågående studier i arkivvetenskap på högskolenivå.

För att få ut det mesta av din praktik ser vi gärna att du är strukturerad, kvalitetsmedveten, serviceinriktad och initiativtagande.

Om Håbo kommun


Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 23 000 invånare och fortsätter att växa. Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter. I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till inflytande och utveckling. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är ca 1 700 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.
Är du intresserad av tjänsten på Kommunledningsförvaltningen? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Arkivassistent är 2024-12-13.

Sök andra jobb som arkivassistent

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Uppsala
  Digitaliseringsassistent

  Ledigt jobb som arkivassistent på Institutet för språk och folkminnen i Uppsala

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som arkivassistent
 • Uppsala
  Arkivassistent

  Ledigt jobb som arkivassistent på Institutet för språk och folkminnen i Uppsala

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som arkivassistent
 • Håbo
  Praktikant inom arkivvetenskap

  Ledigt jobb som arkivassistent på Håbo kommun i Håbo

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som arkivassistent