Vi söker dig som vill bli utbildad växlare hos oss på Mantena!

Ledig tjänst på Mantena AB

Sök ledigt jobb som Lokförare/Förare av tåg i Hässleholm. Nu finns det en ledig tjänst på Mantena AB i Skåne län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och . Fast lön. Arbetet är Heltid. Tillsvidare.. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2023-12-15.

Hitta till arbetsplatsen på Mantena AB

Arbetsplatsen hos Mantena AB ligger i Hässleholm i Skåne län.

Yrke Lokförare/Förare av tåg
Arbetsort Skåne län – Hässleholm
Arbetsplats Mantena AB
Organisationsnummer 5567318794 (Mantena Sverige AB)
Anställningsvillkor Heltid. Tillsvidare.
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå . Fast lön
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2023-12-15

Mantena är med sina 900 anställda en framtidsfokuserad leverantör av komponenter och underhållstjänster för tåg och rälsdelar i Norden.  

Vi levererar moderna tjänster kopplade till den nya järnvägssektorn samtidigt som vi för vidare en mångårig tradition inom järnvägsunderhåll. Våra kompetenser omfattar allt ifrån de största och tyngsta loken till de minsta och mest avancerade tågkomponenterna. 

Mantenas huvudkontor ligger i Oslo. 

Med fokus på bärkraft, innovation och effektivitet jobbar vi varje dag för att utvidga vårt utbud av tjänster och öka tågens punktlighet och leveranser

Årligen sker över 25 miljoner resor med Öresundstågen i och mellan Sverige och Danmark. Mantena är ansvarig för att dessa resor kan genomföras med hela och säkra tåg. Mantena i Hässleholm har sedan 2020 haft ansvar över det dagliga och långsiktiga tekniska underhållet på Öresundstågen. I depån, som är en av Nordens största och modernaste, finns en verkstad med 10 spårplatser, reservdelslager, komponentverkstad, hjulsvarv, kombitvätthall och städplattformar. Totalt har ca 180 medarbetare sin arbetsplats här.

På Mantena jobbar vi hårt för att alla anställda ska ha en så stor förståelse och kunskap om hela verksamheten som möjligt, för att kunna fatta kloka och välgrundade beslut, därför jobbar alla typer av personal väldigt nära verkstan. Som växlare hos Mantena har du din arbetsplats både på depån samt delvis på Hässleholms central, och du är en stor del i att resenärer kommer till rätt plats i rätt tid. Du jobbar i ett arbetslag med en eller två andra som du delar ditt skift med. Som växlare kan du antingen jobba dagskift med varierande tider eller ständig natt.

Vi söker dig som vill utvecklas vidare i arbetslivet och kanske byta eller förnya din karriär. I tjänsten kommer du få en inledande utbildning på ca 2 månader vilket gör att du blir helt redo för att arbeta som växlare hos oss på Mantena! 

Startdatum för utbildningen är planerad till vecka 9 eller 10 i månadsskiftet februari/mars 2024.

Arbetsuppgifter
Som växlare hos Mantena är en av dina huvuduppgifter att köra fram tågvagnar (fordon) till produktion som kommer in för reparation, samt köra ut dem efter den är utförd. Körningen sker både inom och utom vår verkstad, på godsbangården samt till och från Hässleholm C. Utöver detta har du stort ansvar för att växla in och ut vagnar på Hässleholms C, där samtliga av tågen utgår ifrån. Du har ansvar för ca 30-40 fordon per arbetspass.

Sammanfattning av arbetsuppgifter: 

.Växling och flytt av fordon
.Test av viktiga tekniska funktioner på fordonet
.Tvätt av fordonet
.Genomgång av obligatoriska checklistor för varje fordon innan avfärd för att säkerställa att de är redo för att sättas i trafik 
.Tekniskt underhåll av fordon vid akut inträffad händelse
.Ansvar för all växling inom depån

Kvalifikationer
För att kunna bli växlare och inledningsvis kunna genomgå utbildningen krävs följande enligt Transportstyrelsen bestämmelser:

.Vara 20 år fyllda
.Genomförd gymnasieutbildning med minst 2250 godkända poäng
.Godkända betyg i:
- Svenska A/1 och B/2,
- Engelska A/5 och
- Matematik A/1A/1B/1C
.Inneha körkort för personbil
.Flytande kunskaper i svenska, i tal och skrift
.Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
 

I arbetet som växlare är god fysisk hälsa en förutsättning då arbetet ofta är fysiskt krävande.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet ifrån tågbranschen då det ökar din helhetsförståelse för arbetet. 

Personliga egenskaper
En växlares dag kan variera väldigt mycket i belastning, vilket gör att du behöver gilla såväl högt tempo som möjlighet till extra återhämtning vid tillfälle. Du behöver vara proaktiv och duktig på att samarbeta, då du har en nära relation till samtliga produktionsteam. 

Vi önskar att du har följande egenskaper:

.Självständig
.Förmåga att ta till dig levererad information
.Lösningsorienterad
.Stresstålig
.Högt säkerhetstänk
Värt att notera är att utbildningen kräver mycket fokus av dig, men att du i gengäld får en väldigt givande kompetens och strålande förutsättningar för jobbet!

Vi erbjuder
Mantena erbjuder dig som anställs till den här tjänsten en betald utbildning till "Förare vid växling på huvudspår", innan du går över som tillsvidareanställd växlare i företaget. 
Processen inleds med ett genomförande av urvalstester, en hälsoundersökning samt alkohol- och drogtest utifrån Transportstyrelsens bestämmelser.
För att kunna gå utbildningen krävs att samtliga steg ovan blir godkända. Efter avslutad utbildning kommer du behöva utföra ett prov på Trafikverket som behövs för att kunna ansöka om förarbevis.

När du fått beviset, börjar din nya resa i tågbranschen på riktigt!

 

Rekryteringen sköts av arbetsledare för växlingen, Daniella Martinsson, med stöd av HR-partner Petter Lindström.  

Kontaktinformation
Daniella Martinsson, Arbetsledare växling, 0707161571, daniella.martinsson@mantena.org

Petter Lindström, HR Business Partner, 0761349701, petter.lindstrom@mantena.org

Arbetsplats
Ulsalavägen 18

281 50 Hässleholm
Är du intresserad av tjänsten på Mantena AB? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Lokförare/Förare av tåg är 2023-12-15.

Sök andra jobb som lokförare/förare av tåg

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb