Verksjurist

Ledig tjänst på Riksantikvarieämbetet

Sök ledigt jobb som Verksjurist i Gotland. Nu finns det en ledig tjänst på Riksantikvarieämbetet i Gotlands län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och ,. Arbetet är Heltid/ Ej specificerat. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-05-31.

Hitta till arbetsplatsen på Riksantikvarieämbetet

Arbetsplatsen hos Riksantikvarieämbetet ligger i Gotland i Gotlands län.

Yrke Verksjurist
Arbetsort Gotlands län – Gotland
Arbetsplats Riksantikvarieämbetet
Organisationsnummer 2021001090 (Riksantikvarieämbetet)
Anställningsvillkor Heltid/ Ej specificerat
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå ,
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-05-31

Riksantikvarieämbetet Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

Vi söker nu en erfaren verksjurist till den juridiska enheten på Riksantikvarieämbetet. Hos oss får du möjlighet att arbeta med utmanande och aktuell juridik och vara med att utveckla kulturarvet. Brinner du för rättssäkerhet och god förvaltning, är du jurist med flerårig erfarenhet och tycker att det är roligt med utmaningar och att samarbeta, då är det dig vi söker. 

Den juridiska enhetens uppdrag är att ge juridiskt stöd i frågor som rör bl.a. kulturmiljörätt, förvaltningsrätt, IT-rätt, avtal och överenskommelser, offentlighet och sekretess, upphandling, upphovsrätt och statsstöd. Enheten företräder myndigheten i domstol, svarar på remisser och tar fram föreskrifter. På den juridiska enheten arbetar idag fem jurister. Enhetens leds av myndighetens chefsjurist. 

Dina arbetsuppgifter
Som verksjurist på den juridiska enheten arbetar du under ledning av chefsjuristen med att ge juridiskt stöd inom framför allt kulturmiljörätt, förvaltningsrätt, avtal och överenskommelser. Det innebär omväxlande arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera goda kunskaper inom de rättsområden som enheten hanterar med förståelse för vad som bäst bidrar till att Riksantikvarieämbetets uppdrag fullgörs effektivt och enligt gällande rätt.Tillsammans med professionella kollegor får du arbeta med fokus på problemlösning och leverans av högkvalitativt juridiskt arbete i form av t.ex. löpande juridisk rådgivning och utredningar till myndighetens avdelningar. Du kan även komma att företräda myndigheten i förvaltningsdomstol, hantera ärenden om myndighetens arbetsordning och ta fram förslag till verkställighetsföreskrifter och allmänna råd.


Din kompetens
Du har en jur.kand. eller juristexamen och är notariemeriterad eller har annan erfarenhet från domstol som vi bedömer som likvärdig. Du är en erfaren jurist med minst fem års arbetslivserfarenhet från arbete inom rättsväsendet, förvaltningsmyndighet eller liknande. Du har också erfarenhet av att arbeta tillsammans med andra yrkeskategorier för ett gemensamt mål. Det är meriterande om du har erfarenhet av lagstiftningsarbete.

Du har hög integritet och väl grundade och tydliga värderingar. I din roll behöver du kunna stå upp för din åsikt och det juridiska perspektivet på frågor i olika sammanhang, där du samarbetar med olika yrkeskategorier. I rollen krävs att du har mycket god analytisk och stilistisk förmåga. Det krävs att du är noggrann och har god förmåga att organisera och strukturera arbetet och svarar mot högt ställda krav på juridisk skicklighet. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga med hög språklig analytisk förmåga. Du samarbetar effektivt med andra och lägger stor vikt vid goda relationer på arbetsplatsen.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Placeringsort är Visby och vi erbjuder möjlighet till distansarbete till viss del av din arbetstid.
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-05-31. Märk din ansökan med refnr RAÄ-2022-1423.
Är du intresserad av tjänsten på Riksantikvarieämbetet? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Verksjurist är 2022-05-31.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

  Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Gotland
  Länsjurist

  Ledigt jobb som länsjurist på Länsstyrelsen i Gotlands län i Gotland

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som länsjurist
 • Gotland
  Stiftsjurist

  Ledigt jobb som organisationsjurist på Visby Stift i Gotland

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som organisationsjurist