Utvecklingsledare dataskydd och informationssäkerhet

Ledig tjänst på Göteborgs Stad , Socialförvaltningen Hisingen

Sök ledigt jobb som IT-jurist i Göteborg. Nu finns det en ledig tjänst på Göteborgs Stad , Socialförvaltningen Hisingen i Västra Götalands län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Enligt avtal.. Arbetet är Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-05-23.

Hitta till arbetsplatsen på Göteborgs Stad , Socialförvaltningen Hisingen

Arbetsplatsen hos Göteborgs Stad , Socialförvaltningen Hisingen ligger i Göteborg i Västra Götalands län.

Yrke IT-jurist
Arbetsort Västra Götalands län – Göteborg
Arbetsplats Göteborgs Stad , Socialförvaltningen Hisingen
Organisationsnummer 2120001355 (Göteborgs kommun)
Anställningsvillkor Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Enligt avtal.
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-05-23

Göteborgs Stad , Socialförvaltningen Hisingen Socialförvaltningen Hisingen är en del av socialtjänsten i Göteborgs Stad. Vi är en av fyra socialförvaltningar. Vi arbetar målmedvetet för att skapa en bättre vardag för invånarna på Hisingen.
Vi erbjuder stöd inom individ- och familjeomsorg, socialjour, hjälp vid missbruk och i integrationsfrågor. Vi arbetar även med fritidsverksamhet samt förebyggande arbete kring till exempel folkhälsoarbete, samhällsplanering, lokalt trygghetsarbete och integrationsfrågor.
Vill du ha ett viktigt och meningsfullt arbete där vi alla tillsammans utvecklar socialförvaltningen Hisingen där "vi är ett starkare ord än jag". Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Socialförvaltningen Hisingen söker nu en utvecklingsledare dataskydd och informationssäkerhet.
Som utvecklingsledare dataskydd och informationssäkerhet hos oss blir du en del av avdelningen Stab och är direkt underställd avdelningschefen. Avdelningen ansvarar för frågor kopplat till nämnd, utskott, registratur, juridik, arkiv, kommunikation, säkerhet, informationssäkerhet och dataskyddsförordningen. Inom avdelningen finns också enheten för fastighet och IT. Vi är drygt 22 personer inom avdelningen där avdelningschef ingår i förvaltningsledningen.
Som dataskyddsombud ingår bland annat att:
• Identifiera kunskapsbehov, planera och genomföra utbildningar för att stärka kompetensen i organisationen avseende dataskyddsfrågor
• Ta fram, utveckla och implementera styrdokument och rutiner
• Medverka vid riskanalyser, konsekvensbedömningar av dataskydd och informationsklassningar
• Rapportera om dataskyddsfrågor brister och utvecklingsbehov till högsta ledningen
• Omvärldsbevaka, samordna och delta i nätverk
• Bistå vid personuppgiftsincidenter och vid behov hantera incidenterna

I din roll bidrar du med kunskap och kompetens inom informationshantering, informationssäkerhet och gällande lagstiftning. Du driver arbetet med informationssäkerhet och stöttar förvaltning och verksamhet i att följa beslutade riktlinjer. Du ingår i och leder förvaltningens informationssäkerhetsråd , och med hjälp av nätverket identifierar du möjliga informationssäkerhetsrisker och föreslår förbättringsåtgärder.

Arbetet ställer stora krav på sociala och pedagogiska färdigheter samt förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du har en mycket god samarbetsförmåga och uppskattar att samarbeta med andra yrkeskategorier. För att du ska trivas hos oss ser vi att du är en person som motiveras av varierande arbetsuppgifter och gärna delar med dig av dina. kunskaper och erfarenheter, såväl internt som externt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en juristexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt, Du har arbetslivserfarenhet inom områden som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Tjänsten kräver att du har mycket goda kunskaper inom dataskyddslagstiftning alternativt ett brinnande intresse att lära dig. Det är meriterande om du har erfarenhet att jobba i en politisk styrd organisation.

Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv samt kan anpassa andras idéer till den egna verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Vi på Socialtjänsten Hisingen använder oss av stadens upphandlade rekryteringstjänster vid behov och vill därför inte bli kontaktade av leverantörer i denna process.
Är du intresserad av tjänsten på Göteborgs Stad , Socialförvaltningen Hisingen? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som IT-jurist är 2022-05-23.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

  Liknande jobb

  Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.

 • Göteborg
  Utredande jurister till WSP Advisory

  Ledigt jobb som miljöjurist på Wsp Sverige AB i Göteborg

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som miljöjurist
 • Mölndal
  Juristgruppen Väst söker jurist

  Ledigt jobb som biträdande jurist på Alfatesla AB i Mölndal

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som biträdande jurist
 • Skara
  Data Protection Officer (DPO)

  Ledigt jobb som it-jurist på Jula AB i Skara

  Arbetsplats-logga

  Sök jobbet som it-jurist