Lokförare till Tåg i Bergslagen

Ledig tjänst på VR Sverige AB

Sök ledigt jobb som Lokförare/Förare av tåg i Gävle. Nu finns det en ledig tjänst på VR Sverige AB i Gävleborgs län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Månadslön.. Arbetet är Dagtid. Heltid.. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är 6 månader eller längre. Sök jobbet senast 2024-05-01.

Hitta till arbetsplatsen på VR Sverige AB

Arbetsplatsen hos VR Sverige AB ligger i Gävle i Gävleborgs län.

Yrke Lokförare/Förare av tåg
Arbetsort Gävleborgs län – Gävle
Arbetsplats VR Sverige AB
Organisationsnummer 5563519437 (VR Sverige AB)
Anställningsvillkor Dagtid. Heltid.
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Månadslön.
Anställningens längd 6 månader eller längre
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Den 10 december startade VR Sverige upp Tåg i Bergslagen och vi söker nu lokförare till våra stationeringsorter Gävle, Borlänge, Fagersta och Örebro för att förstärka vår organisation.

Är du vår nya lokförare på Tåg i Bergslagen? 

Som lokförare på Tåg i Bergslagen får du vara del av en spännande arbetsplats tillsammans med många härliga kollegor och dessutom en god och öppen arbetsmiljö. Du blir en del av en mångkulturell och internationell organisation i utveckling med medarbetaren i fokus. Vi erbjuder vi dig ett nära och coachande ledarskap för att du som medarbetare ska kunna trivas och få möjlighet att utvecklas.  

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete där du kommer att köra landets modernaste tåg, ER1-tåg med hög komfort och gott om plats. Trafiksäkerhet är grunden i det vi gör och det uppnår vi med ny säkerhetsstyrning med kvalitetssäkrade rutiner, instruktioner och återkommande utbildning för dig som är lokförare. Vi vet också hur viktigt det är för våra lokförare att kunna kommunicera effektivt. Därför har vi utvecklat en digital plattform som stödjer hela vår leverans och ger dig möjlighet att förmedla information och svara på frågor när det behövs. Som anställd erbjuds du en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag och tryggheten i ett kollektivavtal – för oss är det viktigt att du känner dig trygg i din anställning.

Arbetsuppgifter

Som lokförare hos Tåg i Bergslagen arbetar du tillsammans med våra tågvärdar för att våra resenärer ska få en trygg och behaglig resa. I dina arbetsuppgifter ingår att sätta säkerheten främst och framföra tåget tryggt enligt gällande bestämmelser. Du gör utrop samt ger trafikinformation till kunder, kollegor och Trafikverket. Vid trafikstörningar har du en nyckelroll som ställer krav på stresstålighet och en god kommunikativ förmåga. I din roll använder du våra digitala verktyg för kommunikation och service, där hanterar och rapporterar du även avvikelser.

Din bakgrund och kompetens

Vid anställningen har du ett godkänt lokförarbevis och uppfyller Transportstyrelsens föreskrifter om hälsoundersökning. I samband med din ansökan ber vi dig att inkomma med ditt kompletterande intyg: kompletterande-intyg-for-lokforare-tsj7068.2018.pdf (transportstyrelsen.se)

Om så att du skulle bli erbjuden en anställning hos oss kommer vi att be dig att inkomma med dokumentet kopia på kompletterande intyg (KKI): kopia-av-kompletterande-intyg-for-lokforare-tsj7069.pdf (transportstyrelsen.se)

Som lokförare hos oss är det en självklarhet att du är positiv, stabil och att du har en hög arbetsmoral. Du bidrar till att skapa en god och respektfull stämning bland dina kollegor. Vid pressade situationer och störningar har du stor användning av att vara en lugn person med förmåga att hålla huvudet kallt. Du förväntas ha god kunskap i svenska och grundläggande kunskap i engelska, andra språkfärdigheter är meriterande.

Det är starkt meriterande om du har linjekännedom från Tåg i Bergslagen samt om du har typutbildning för X50 och/eller ER1.

Övrigt

Våra stationeringsorter är Borlänge, Fagersta, Gävle och Örebro. Lokal ledning sitter placerad i Gävle. I ansökan ber vi dig att ange vilken eller vilka orter som du är intresserad av som placeringsort.

Rekrytering och ansökan

När du ansöker får du ett bekräftelsemail på att vi har mottagit din ansökan och med ytterligare information om rekryteringsprocessen. För att din ansökan ska vara komplett ber vi dig att inkomma med: kopia på lokförarbeviset, kopia av kompletterande intyg, aktuell periodisk hälsoundersökning (PU).

Kontakta oss

Om du önskar komma i kontakt med oss kan du kontakta Annemo Rosenberg, enhetschef för Lokförare Örebro/ Fagersta på annemo.rosenberg@vrsverige.com eller Lars Lindström, enhetschef för Lokförare Gävle/ Borlänge på lars.lindstrom@vrsverige.com. 

I samband med denna rekrytering erbjuder VR en rekryteringsbonus. För mer information om villkoren för denna, vänligen kontakta våra enhetschefer Annemo och Lars på i annonsen angivna kontaktuppgifter. 

Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail.  

Om VR 

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 200 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos VR ska man uppleva att vi gör allt för att kundens resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. VR Sverige är en del av en koncern för persontrafik – VR. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det större moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt och vi hoppas att du vill vara med på vår resa! 
Är du intresserad av tjänsten på VR Sverige AB? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Lokförare/Förare av tåg är 2024-05-01.

Sök andra jobb som lokförare/förare av tåg

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb