Lokförare till Gävle

Ledig tjänst på Green Cargo

Sök ledigt jobb som Lokförare/Förare av tåg i Gävle. Nu finns det en ledig tjänst på Green Cargo i Gävleborgs län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Fast månads- vecko- eller timlön. Arbetet är Heltid Tillsvidare. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2023-12-17.

Hitta till arbetsplatsen på Green Cargo

Arbetsplatsen hos Green Cargo ligger i Gävle i Gävleborgs län.

Yrke Lokförare/Förare av tåg
Arbetsort Gävleborgs län – Gävle
Arbetsplats Green Cargo
Organisationsnummer 5561196436 (Green Cargo AB)
Anställningsvillkor Heltid Tillsvidare
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2023-12-17

Green Cargo Green Cargo är den största järnvägsoperatören för gods i Sverige. 96 procent av vårt transportarbete sker med eltåg med mycket låg klimatpåverkan. Nu söker vi lokförare eller lokförarelev under utbildning till vår verksamhet i Gävle. Värderar du säkerheten lika högt som vi gör och vill alltid leverera hög kvalitet i ditt arbete? Då kan du vara den vi söker!

Om tjänsten

Som lokförare hos oss får du ett varierat arbete med trafik till många orter. Dina främsta arbetsuppgifter är lokförartjänst, men även växlingsarbete ingår. Arbetstiderna varierar och innebär oregelbundet skiftarbete på dygnets alla timmar med helgarbete varannan helg. Som lokförare hos oss får du ett ansvarsfullt, självständigt och utmanande arbete där ingen dag är den andra lik.

Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid initierad av 6 månaders provanställning med start enligt överenskommelse.

Få en inblick i en lokförares vardag.

Vad kan vi erbjuda dig?

- En behovsanpassad företagsspecifik utbildning vid anställningsstart som förbereder dig för just vår verksamhet och våra lok. Utbildningen innehåller såväl teori som praktik och examination.
- Lön och anställningsvillkor enligt kollektivavtal.
- Friskvårdsbidrag.
- Vårt driftcenter är tillgängligt för dig dygnet runt. De stöttar och hjälper vid problem som dyker upp i produktion och vår lokstyrning är bara ett samtal bort om du behöver teknisk rådgivning. Du är aldrig ensam trots att du sitter själv i loket.
- Kontinuerlig fortbildning och möjlighet till personlig utveckling genom interna karriärvägar.

Din profil

Du är antingen en erfaren lokförare eller lokförare under utbildning. Har du erfarenhet från att köra godståg eller har utbildning som förare vid växling, är detta meriterande. Du bör ha körkort (B).

Som person sätter du säkerheten i främsta rummet och trivs med att arbeta självständigt. Du är serviceinriktad och har stor förmåga att ta egna initiativ för att lösa problem som kan uppstå. Arbetet kan många gånger vara fysiskt krävande och det är därför viktigt att du har en god hälsa.

Du har lokförarbevis och kan uppvisa ett godkänt examinationsbetyg efter din utbildning.

Rekryteringsprocessen

På Green Cargo värnar vi om en säker och trygg arbetsplats. Som en del av det arbetet kommer du att genomgå en läkarundersökning inklusive alkohol- och drogtest. För mer information kring lagstadgade medicinska krav se: Transportstyrelsen. Före en eventuell anställning görs även en bakgrundskontroll på våra slutkandidater. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.

Mångfald och inkludering

Green Cargos medarbetare är nyckeln till att vi ska kunna nå bolagets vision om järnvägslogistik i världsklass och det är medarbetarnas kompetens och ambition som driver bolagets framgång. Vi vill därför ha en arbetsplats präglad av mångfald och välkomnar sökanden med olika typer av kompetenser, personligheter, bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Ansökan

Vänligen uppge var och när du genomfört din lokförarutbildning. Vi kommer gå igenom ansökningarna fortlöpande. Välkommen med din ansökan redan idag!


Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. 96 procent av vårt transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är mycket nära noll. Varje vardag kör vi 400 godståg och ersätter därmed dagligen runt 9 000 lastbilar. Det motsvarar i sin tur 2 300 000 lastbilar – årligen. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi har 1 900 anställda och vi transporterar cirka 21 miljoner ton gods och har en årsomsättning på drygt 4,2 miljarder SEK (2021). www.greencargo.com
Är du intresserad av tjänsten på Green Cargo? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Lokförare/Förare av tåg är 2023-12-17.

Sök andra jobb som lokförare/förare av tåg

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb