Lokförare vid behov till tågtrafikenheten, Järnvägsmuseet

Ledig tjänst på Statens Maritima och transporthistoriska museer

Sök ledigt jobb som Lokförare/Förare av tåg i Gävle. Nu finns det en ledig tjänst på Statens Maritima och transporthistoriska museer i Gävleborgs län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Timlön, semesterersättning och OB.. Arbetet är Deltid/ Ej specificerat. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är 11 dagar - upp till 3 månader. Sök jobbet senast 2023-12-31.

Hitta till arbetsplatsen på Statens Maritima och transporthistoriska museer

Arbetsplatsen hos Statens Maritima och transporthistoriska museer ligger i Gävle i Gävleborgs län.

Yrke Lokförare/Förare av tåg
Arbetsort Gävleborgs län – Gävle
Arbetsplats Statens Maritima och transporthistoriska museer
Organisationsnummer 2021001132 (Statens Maritima och Transporthistoriska Museer)
Anställningsvillkor Deltid/ Ej specificerat
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Timlön, semesterersättning och OB.
Anställningens längd 11 dagar - upp till 3 månader
Arbetstid Deltid
Sista ansökningsdag 2023-12-31

Statens Maritima och transporthistoriska museer Statens maritima och transporthistoriska museer (SMTM) är en statlig myndighet som arbetar med det maritima och transporthistoriska kulturarvet för att vidga människors världsbild, genom kunskap, upplevelser och engagemang. Vi driver och utvecklar Marinmuseum, Sjöhistoriska museet, Vasamuseet, Vrak – Museum of Wrecks samt Järnvägsmuseet. Myndigheten är sedan 2009 miljöcertifierad enligt ISO 1400.

 

Om rollen

Järnvägsmuseet kör resor med egna tåg i hela landet med historiska lok. Vi behöver ibland extra lokförare som kör våra tåg, vid resor runt om i landet.

 

Din kompetens och bakgrund

Du ska ha giltigt lokförarkörkort, samt aktuell kompetens på någon av de lok- eller motorvagnstyper vi kör: Ånglok byggda efter 1900, Ra, Rc1, Da, Du, T41, T42, T43, Z65, Z67, Y1, Y6-7. Du har även erfarenhet av dessa på senare år.

 

Dina egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du bidrar med en positiv inställning och en god samarbetsförmåga. Du är social och utåtriktad och är mån om att ge en hög service och ett bra bemötande till våra resenärer. Du gillar äldre lok och förstår vikten av att vara noggrann och rädd om dem.

 

Anställning och lön

Arbetet är en särskild visstidsanställning med timlön, ett extrajobb där du arbetar vid behov. Timlön, semesterersättning och OB.

 

Urval och intervjuer

Urval och intervjuer sker löpande under året utifrån de behov som uppstår i verksamheten. Du kan alltså när som helst under 2023 skicka in din ansökan till oss.

 

Mer om oss

Järnvägsmuseet berättar om den svenska järnvägens historia. Museets samling håller internationell toppklass och består av över 300 fordon från mitten av 1800-talet till idag. I samlingen finns också andra föremål samt ett stort bildarkiv. Rollen tillhör Tågtrafikenheten på Järnvägsmuseet i Gävle. Enheten ansvarar för fordonsunderhåll och den trafik och växling som utförs.

 

Kontaktpersoner

Martin Öhlin, chef Tågtrafikenheten: 026-455 14 94 alt 070-359 88 63

 

Fackliga kontaktpersoner

Robert Herpai, SACO: 026-455 14 62

Mikael Gustafsson, ST: 08-519 548 98

 

Ansökan

Välkommen med din intresseanmälan senast 31 december 2023 genom att registrera dig via länken till vår hemsida. Bifoga CV och personligt brev.

 

Övriga upplysningar

Statens maritima och transporthistoriska museer är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. SMTM har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. 

SMTM har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsföretag och liknande.
Är du intresserad av tjänsten på Statens Maritima och transporthistoriska museer? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Lokförare/Förare av tåg är 2023-12-31.

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb