Universitetsadjunkt i matematikdidaktik

Ledig tjänst på Högskolan Dalarna

Sök ledigt jobb som Universitets- och högskoleadjunkt i Falun. Nu finns det en ledig tjänst på Högskolan Dalarna i Dalarnas län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Individuell lönesättning. Arbetet är Heltid/ Ej specificerat. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2024-03-15.

Hitta till arbetsplatsen på Högskolan Dalarna

Arbetsplatsen hos Högskolan Dalarna ligger i Falun i Dalarnas län.

Yrke Universitets- och högskoleadjunkt
Arbetsort Dalarnas län – Falun
Arbetsplats Högskolan Dalarna
Organisationsnummer 2021002908 (Högskolan Dalarna)
Anställningsvillkor Heltid/ Ej specificerat
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Individuell lönesättning
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2024-03-15

Högskolan Dalarna På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi är fler än 800 anställda, 14 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners som gör detta möjligt. Tillsammans vill vi förändra världen - vill du förändra den med oss?Är matematikundervisning en utav dina hjärtefrågor och vill du göra skillnad?

I ämnet matematikdidaktik bedriver vi undervisning för blivande grundlärare och ämneslärare, men också för redan verksamma lärare i form av bl.a. Lärarlyftet och uppdragsutbildningar av olika slag. Ämnet ingår i institutionen för lärarutbildning där även Naturvetenskap, Bild och Pedagogiskt arbete ingår.
Inom ämnesgruppen bedrivs matematikdidaktisk forskning och ämnet har en god tradition av kollegial seminarieverksamhet inom ämnesområdet.

Din arbetsdag som lärare
Din dag som lärare består i huvudsak av planering, undervisning och handledning inom ämnet matematikdidaktik men kan också vara inom ämnet pedagogiskt arbete. Det ingår också administration av kurser och medverkan i ämnesutveckling och utveckling av verksamheten i övrigt. Undervisningen i form av bland annat föreläsningar, seminarier och redovisningar sker framför allt nätbaserat. Inspelning av föreläsningar förekommer.

Är du personen vi söker?
Behörig att anställas som lärare är den som visat pedagogisk skicklighet samt avlagt magisterexamen eller adekvat akademisk yrkesutbildning eller har annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För denna anställning krävs:


• lärarexamen inriktad mot matematik
• förmåga att undervisa på svenska
• erfarenhet av undervisning i grundskola eller gymnasieskola

Det är meriterande om du


• har en magister-, kandidat-, licentiat- eller doktorsexamen i matematikdidaktik
• har högskolepedagogisk utbildning
• har förmåga att undervisa på engelska
• har erfarenhet av undervisning på högskolenivå

En stor del av arbetet sker i arbetslag vilket gör att god samarbetsförmåga, initiativförmåga och hög grad av ansvarstagande krävs för att lyckas i rollen.

Då vi fäster stor vikt vid den pedagogiska skickligheten förväntas den sökande som inte redan har behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning förvärva denna kompetens inom två år från anställningens början.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 %, med tillträde 240815 . Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Falun.

Bedömningsgrunder
Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.
För vidare läsning hänvisar vi till Högskolan Dalarnas anställningsordning.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen.
I de fall rekryteringsprocessen drar ut på tiden tillsätts en vikarie under rekryteringsprocessen. Urvalet sker bland de sökande till anställningen. Var vänlig meddela i din ansökan om du är intresserad av vikariatsanställningen.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2024-03-15

Din ansökan ska innehålla:


• CV/meritförteckning
• relevanta intyg och betyg 
• Pedagogiska meriter som ska redovisas på separat blankett som rekvireras från Högskolan Dalarnas hemsida, www.du.se/pedagogiskameriter.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.
Är du intresserad av tjänsten på Högskolan Dalarna? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Universitets- och högskoleadjunkt är 2024-03-15.

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb