Junior jurist till expertmyndighet

Ledig tjänst på Energimarknadsinspektionen

Sök ledigt jobb som Förvaltningsjurist i Eskilstuna. Nu finns det en ledig tjänst på Energimarknadsinspektionen i Södermanlands län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Månadslön. Arbetet är 100%. Tillträde: Enligt överenskommelse Tillsvidareanställning. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-06-05.

Hitta till arbetsplatsen på Energimarknadsinspektionen

Arbetsplatsen hos Energimarknadsinspektionen ligger i Eskilstuna i Södermanlands län.

Yrke Förvaltningsjurist
Arbetsort Södermanlands län – Eskilstuna
Arbetsplats Energimarknadsinspektionen
Organisationsnummer 2021005695 (Energimarknadsinspektionen)
Anställningsvillkor 100%. Tillträde: Enligt överenskommelse Tillsvidareanställning
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Månadslön
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-06-05

Vill du arbeta för väl fungerande energimarknader, med frågor viktiga för samhället i dag och i framtiden? Då är Energimarknadsinspektionen (Ei) arbetsplatsen för dig. Vi påverkar regelutvecklingen och energiomställningen i både Sverige och Europa, och bidrar till aktiva och medvetna energikonsumenter. Vi har en hög IT-standard, och ett utvecklat digitalt och flexibelt arbetssätt, som gör det möjligt att arbeta på olika platser såväl på kontoret som hemifrån.


Och vi växer. Vi rekryterar inom en rad olika områden – välkommen att växa tillsammans med oss! 


Avdelningen för nätreglering arbetar med att reglera vilka avgifter som el- och gasnätsföretagen får ta ut av sina kunder. Regleringen ska ge företagen förutsättningar att bedriva sin verksamhet samtidigt som kundernas avgifter ska vara skäliga. En viktig uppgift är att utveckla regleringen i takt med energisystemens ändrade förutsättningar och internationella regeländringar. Avdelningen ansvarar även för insamling och analys av ekonomiska uppgifter från nätföretagen. Ansvarsområdet är komplext och avdelningen arbetar med både kvantitativa och kvalitativa analyser i tillsynsinsatser och utredningsuppdrag.Jurist till avdelningen för nätreglering 

Arbetsuppgifter 
I dina arbetsuppgifter ingår att vara en del av den arbetsgrupp som arbetar med att samla in och granska de ekonomiska uppgifterna som avdelningen hämtar in från elnäts-, gasnäts- och fjärrvärmeföretagen.

Du kommer att skriva utkast till beslut, göra rättsutredningar, kvalitetssäkra underlag samt vara med och effektivisera och utveckla arbetet i gruppen. Du arbetar tillsammans med såväl jurister som ekonomer och ingenjörer. Du kommer även att representera Ei vid samverkan med företag, myndigheter och organisationer och det kan också bli aktuellt att delta i internationella arbetsgrupper. 

Du kan också komma att delta i en del utrednings- och utvecklingsarbete som berör avdelningens övriga ansvarsområden och du är med och upprättar olika typer av beslut och rättsutredningar. Arbetet sker i nära samarbete med kollegorna på avdelningen.  

Kvalifikationer 
I det här jobbet ska du ha 

- en juristexamen
- arbetat ett par år med juridiskt arbete.  
- en mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska, i både tal och skrift. 

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från en statlig myndighet.  

Utöver din formella kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. I den här rollen är det viktigt att du är 

- bra på att samarbeta med andra 
- ansvarstagande 
- strukturerad i ditt arbetssätt Detta erbjuder vi

På Ei arbetar du med aktuella och samhällsviktiga frågor i en organisation med stor påverkan på omvärlden. Hos oss är din kompetens i fokus, och du får goda möjligheter att utvecklas och ta stort eget ansvar. Vi erbjuder ett modernt, tillitsbaserat och flexibelt arbetssätt. Vi erbjuder också möjligheten att lära, växa och bidra med kunskap. Det kan vara i samarbeten med engagerade kollegor här på Ei eller i olika nätverk. Läs gärna om våra https://www.ei.se/om-oss/jobba-pa-ei/bra-arbetsvillkor.


Om Ei

Energimarknadsinspektionen (Ei) är en expert- och tillsynsmyndighet med uppdrag att arbeta för väl fungerande energimarknader. Vi har tillsyn över och utvecklar spelreglerna på el-, fjärrvärme- och naturgasmarknaderna och arbetar för att trygga samhällets behov av fungerande energidistribution och handel. Vi arbetar också för att stärka kundernas ställning och driver https://elpriskollen.se/ – Sveriges enda oberoende jämförelsesajt för elpriser.


Ei har även till uppgift att bidra till utvecklingen av marknaderna för el och naturgas inom Norden och EU. Det gör vi bland annat genom att delta i nätverk med övriga europeiska tillsynsmyndigheter.


Ei har runt 180 anställda och vi finns i nya moderna lokaler i Eskilstuna.


Praktisk information

Välkommen med din ansökan som ska innehålla ansökningsbrev på svenska och CV. Du ansöker genom att klicka på knappen Ansök. Vi tillämpar sex månaders provanställning vid tillsvidareanställning. Här kan du läsa eller se https://www.ei.se/sv/arbeta-hos-oss/medarbetarfilmer/ om vårt intressanta uppdrag och hur det är att jobba hos oss.


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster:
Energimarknadsinspektionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Är du intresserad av tjänsten på Energimarknadsinspektionen? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Förvaltningsjurist är 2022-06-05.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

    Liknande jobb

    Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.