Socionom/beteendevetare med beroendeinriktning

Ledig tjänst på Avesta kommun, IFO, Utrednings- och öppenvårdsenheten

Sök ledigt jobb som Alkohol- och drogterapeut i Avesta. Nu finns det en ledig tjänst på Avesta kommun, IFO, Utrednings- och öppenvårdsenheten i Dalarnas län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Enligt avtal.. Arbetet är Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: 2022-09-01 .. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-05-30.

Hitta till arbetsplatsen på Avesta kommun, IFO, Utrednings- och öppenvårdsenheten

Arbetsplatsen hos Avesta kommun, IFO, Utrednings- och öppenvårdsenheten ligger i Avesta i Dalarnas län.

Yrke Alkohol- och drogterapeut
Arbetsort Dalarnas län – Avesta
Arbetsplats Avesta kommun, IFO, Utrednings- och öppenvårdsenheten
Organisationsnummer 2120002262 (Avesta kommun)
Anställningsvillkor Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: 2022-09-01 .
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Enligt avtal.
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-05-30

Avesta kommun, IFO, Utrednings- och öppenvårdsenheten Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Öppenvården inom socialtjänsten erbjuder stöd och behandling till vuxna, familjer och barn med social-, missbruks- och beroendeproblematik. Utifrån den problematik vi möter samverkar vi för att möta behoven på bästa sätt.

Då en av våra beroendeterapeuter går mot pension söker vi nu en beroendeterapeut med KBT-inriktade samtalsbehandlingar.

Som beroendeterapeut hos oss tillhör du ett team med två andra beroendeterapeuter och en behandlingsassistent. Du kommer arbeta inom vårt öppenvårdsteam där det även ingår familjebehandlare, ungdomsbehandlare och fältassistenter.

Är du vår nya kollega? Välkommen med din ansökan.ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta med social problematik är utmanade och vi möter ofta människor i utsatta situationer. All behandling sker på uppdrag efter utredning och beviljade insatser av handläggare.

Som beroendeterapeut är din huvudsakliga arbetsuppgift att bedriva kvalificerat behandlingsarbete mot alkohol/narkotikamissbruk och annat beroende såsom spelmissbruk. Arbetet innefattar också stöd till anhörig, stöd och behandling för våldsutsatta/våldsutövare.

Behandlingsarbetet sker både individuellt och i grupp. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering och genomförande av behandling. Vi arbetar på uppdrag av socialsekreterare och även med råd- och stödsamtal.
Du har ett nära samarbete inom enheten och med socialtjänstens övriga funktioner. Kvalificerad handledning ingår och du har tillgång till nära arbetsledning och kollegialt stöd. Vi är i förändringsarbete och i tjänsten ingår det att aktivt delta i utvecklingsarbete internt och externt för att skapa goda förutsättningar för vår kommuns medborgare.

Arbetstiden är förlagd till dagtid.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett stort intresse kring missbruk och beroendeproblematik. Du brinner för att vägleda människor i deras resa till nyckerhet och självständighet, utan missbruk, beroende och socialt utanförskap.

Du är utbildad socionom, beteendevetare eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av arbete med missbruk och beroendeproblematik. Du har kunskap om de behandlingsmetoder som rekommenderas i det nationella riktlinjerna. Exempelvis, 12 stegsprogrammet, MI, MET, CRA, HAP, Återfallsprevention eller CRAFT.

Erfarenhet av samtal kring våldsproblematik exempelvis ATV (alternativ till våld) och SoV, (Samtal om våld) är meriterande. Utbildning inom psykoterapi/KBT och Steg 1 är meriterande.

Du har tidigare erfarenhet av socialt arbete och förståelse för människors olikheter. Du anpassar ditt bemötande och ditt sätt att förmedla budskap utifrån personens förutsättningar och situation hen befinner sig i. Du är lugn, stabil och i pressande situationer behåller du fokus på rätt saker och trots att det ibland blir bakslag i arbetet har du förmågan att förbli motiverad och kunna nå lösningar.

Dokumentation och kommunikation är en stor del av vårt arbete och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Kunskaper i procapita eller Lifecare, alternativt är meriterande.

Då tjänstens arbete ibland innebär besök och vårdplanering hos klienter ute i våra verksamheter eller på annan ort så är körkort ett krav.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Är du intresserad av tjänsten på Avesta kommun, IFO, Utrednings- och öppenvårdsenheten? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Alkohol- och drogterapeut är 2022-05-30.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.