Stödpedagog till Daglig verksamhet, LSS

Ledig tjänst på Alingsås kommun, Daglig verksamhet

Sök ledigt jobb som Stödpedagog i Alingsås. Nu finns det en ledig tjänst på Alingsås kommun, Daglig verksamhet i Västra Götalands län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Enligt avtal.. Arbetet är Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: 2022-08-08 .. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-05-31.

Hitta till arbetsplatsen på Alingsås kommun, Daglig verksamhet

Arbetsplatsen hos Alingsås kommun, Daglig verksamhet ligger i Alingsås i Västra Götalands län.

Yrke Stödpedagog
Arbetsort Västra Götalands län – Alingsås
Arbetsplats Alingsås kommun, Daglig verksamhet
Organisationsnummer 2120001553 (Alingsås kommun)
Anställningsvillkor Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: 2022-08-08 .
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Enligt avtal.
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-05-31

Alingsås kommun, Daglig verksamhet Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra vårdtagare, brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

Dagliga verksamhet inom LSS vänder sig till personer i yrkesverksam ålder som har en funktionsnedsättning utvecklingsstörning, autism eller förvärvad hjärnskada. Vi erbjuder en meningsfull sysselsättning anpassad efter önskemål, förutsättningar och behov.

Verksamheten bedrivs i fristående enheter med olika inriktning. Vi anordnar också individuellt integrerade arbetsplatser runtomkring i Alingsås. Med denna bredd i verksamheten vill vi främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet. I verksamheten finns ett antal stödpedagoger vilka är utplacerade i alla våra verksamheter.

Då en av våra stödpedagoger nu går i pension söker vi en ny stödpedagog till Sinnehuset. Enheten vänder sig i dagsläget främst till deltagare på tidig utvecklingsnivå så erfarenhet och intresse för detta område är av stor vikt.

ARBETSUPPGIFTER
I stödpedagogens yrkesroll ingår särskilda uppdrag såsom att utveckla kvaliteten inom enheterna, att vara ett pedagogiskt stöd gentemot stödassistenterna i vardagsarbetet samt att ta emot och introducera nya brukare. Du bidrar även med en fördjupad pedagogisk kunskap inom funktionshinderområdet.

Som stödpedagog förväntas du kunna hålla många bollar i luften och tycka om att driva förändringsarbete med brukaren i fokus. Det krävs att du har lätt för att ta initiativ, kan handleda kollegor i befintliga aktiviteter samt att du är kreativ i att hitta nya aktiviteter. Dina närmaste kollegor blir stödassistenter. Du kommer även att ingå i team med övriga pedagoger inom daglig verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Minst 200 YH eller 60 HP inom pedagogiskt, socialt och/eller funktionshinderområdet, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Du ska ha dokumenterad yrkeserfarenhet av målgruppen, däribland personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Som person är du flexibel då du kan komma att behöva omprioritera arbetet utifrån växlande förutsättningar.

Du är bra på att entusiasmera och få med andra i ditt tänk.

Du har god förmåga att samverka.

Du har förmåga att arbeta stödjande och strukturerat.

God förmåga att formulera dig i tal och skrift.

Det är meriterade om du har erfarenhet i AKK, taktil stimulering, samtalsmatta, tecken som stöd mm.

God datavana är meriterande.

Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.
Är du intresserad av tjänsten på Alingsås kommun, Daglig verksamhet? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Stödpedagog är 2022-05-31.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.