Behandlare till Högintensivt team, Socialförvaltningen Alingsås

Ledig tjänst på Alingsås kommun, Socialförvaltningen

Sök ledigt jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Alingsås. Nu finns det en ledig tjänst på Alingsås kommun, Socialförvaltningen i Västra Götalands län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Enligt avtal.. Arbetet är Heltid. Tillsvidareanställning. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-06-02.

Hitta till arbetsplatsen på Alingsås kommun, Socialförvaltningen

Arbetsplatsen hos Alingsås kommun, Socialförvaltningen ligger i Alingsås i Västra Götalands län.

Yrke Behandlingsassistent/Socialpedagog
Arbetsort Västra Götalands län – Alingsås
Arbetsplats Alingsås kommun, Socialförvaltningen
Organisationsnummer 2120001553 (Alingsås kommun)
Anställningsvillkor Heltid. Tillsvidareanställning
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Enligt avtal.
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-06-02

Alingsås kommun, Socialförvaltningen Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Vi arbetar i nära samverkan i vackra lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena. Vi arbetar aktivt med vår arbetsmiljö samt med delaktighet och kompetensutveckling.

Sedan 2020 genomför vi en gedigen och långsiktig implementering av Signs of Safety som omfattar samtliga enheter inom avdelning unga och där vi bland annat har inrättat ett säkerhetsteam. Som ett led i vårt utvecklingsarbete avser vi nu att inrätta ett team bestående av två medarbetare för högintensiva insatser för barn och unga.


ARBETSUPPGIFTER
Högintensiva teamet kommer möta familjer med barn och ungdomar i åldersspannet 0-18 år. Det är oron för barnet, den unge och behov av en intensiv insats som avgör om ärendet hamnar i teamet. De flesta av de ärenden Högintensiva teamet ska arbeta med handlar om placeringsnära barn och ungdomar. Arbetet innebär att förhindra alternativt förkorta placering så att barnen kan bo i sin hemmiljö. Mycket av arbetet förläggs i hemmen men också i våra besökslokaler eller andra lämpliga arenor och teamet träffar familjerna flera gånger i veckan. För uppdraget ställs höga krav på att kunna inspirera, motivera och skapa hopp om förändring, även vid låg mottaglighet hos de vi möter.

Teamet arbetar på uppdrag från socialsekreterare med övergripande syfte att utforma effektiva lösningar tillsammans med familjen och att samverka med andra resurser i familjens närmiljö och nätverk. Precis som inom övriga avdelningen utgår arbetet från Signs of safety vilket kombineras med behandlingsmetoder anpassade efter familjens, barnens och ungdomarnas behov.

På enhet Familjestöd ingår du i en stabil arbetsgrupp med hög kompetens. På enheten arbetar 14 personer plus en metodhandledare och en enhetschef. Enheten präglas av medarbetare med lång och bred erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete, fältarbete och familjerådgivning.
Vi har ett nära samarbete med andra enheter då vi vill tillvarata den kapacitet och styrka som finns bland alla medarbetare. Verksamheten är målstyrd och arbetet kring våra uppsatta mål är integrerade i verksamheten. Vi lägger stor vikt vid arbetet med delaktighet och kvalitet, både inom enheten och gentemot våra brukare.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom, socialpedagog eller har motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av intensiv familjebehandling och en merit är om du har erfarenhet av att arbeta med familjer med barn i olika åldrar samt erfarenhet och kunskaper i att arbeta enligt Signs of safetys metoder och förhållningssätt.

Vidare har du förmågan att arbeta självständigt och i team. Du skall kunna samverka med kollegor och uppdragsgivare inom myndighetsutövande enheter. En del dokumentation förekommer i arbetet såsom journalskrivning, upprättande av genomförandeplaner och sammanfattningar i skrift.

För att klara arbetet i ärenden som tillhör det Högintensiva teamet ställs stora krav på flexibilitet, både när det gäller arbetstid, kreativitet och att anpassa behandlingsmetoder efter behov. Vi söker dig som tar initiativ, är modig och uthållig. Du är en god lyssnare och samarbetspartner som har förmågan att möta människor med svåra och komplexa behov.

Vi erbjuder dig ett arbete i en dynamisk och utvecklingsinriktad verksamhet där du tillsammans med övriga avdelningen blir en del i ett härligt gäng. Förutom fina och stöttande arbetskamrater erbjuds kompetens- och metodutveckling, handledning, friskvårdsbidrag och möjlighet att växla semesterdagar. B körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.
Är du intresserad av tjänsten på Alingsås kommun, Socialförvaltningen? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Behandlingsassistent/Socialpedagog är 2022-06-02.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.