Verksjurist till Naturvårdsverket

Ledig tjänst på Naturvårdsverket Östersund

Sök ledigt jobb som Verksjurist i Östersund. Nu finns det en ledig tjänst på Naturvårdsverket Östersund i Jämtlands län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och . Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-05-25.

Hitta till arbetsplatsen på Naturvårdsverket Östersund

Arbetsplatsen hos Naturvårdsverket Östersund ligger i Östersund i Jämtlands län.

Yrke Verksjurist
Arbetsort Jämtlands län – Östersund
Arbetsplats Naturvårdsverket Östersund
Organisationsnummer 2021001975 (Naturvårdsverket)
Anställningsvillkor
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-05-25

Naturvårdsverket Östersund

Vill du arbeta med utmanande och aktuell juridik och vara med att driva utvecklingen mot en hållbar miljö? Missa då inte denna möjlighet! Vi söker nu en verksjurist till rättsenheten på Naturvårdsverket.

Verksjuristerna ger juridiskt stöd i frågor som rör bl.a. personuppgifts­behandling, förvaltningsrätt, digitaliseringsjuridik, avtal och överenskommelser, offentlighet och sekretess, offentlig upphandling, avtal och statsstöd. På rättsenheten arbetar idag sju jurister.

Dina arbetsuppgifter

Som verksjurist arbetar du under ledning av enhetschefen med att ge juridiskt stöd till myndigheten. Det innebär omväxlande arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera goda kunskaper inom de rättsområden som enheten hanterar med förståelse för vad som bäst bidrar till att Naturvårdsverkets uppdrag fullgörs effektivt och enligt gällande rätt.

Nu aktuell tjänst innebär att du tillsammans med en annan jurist kommer att stå för det upphandlingsjuridiska stödet på myndigheten. Det innebär bland annat juridisk kvalitetssäkring av upphandlingar och avtal, löpande upphandlingsrättslig rådgivning och att leda arbetet i överprövningar.

Du kommer även att arbeta med andra juridiska frågor inom rättsenhetens verksamhetsområde. Det kan t.ex. röra sig om förvaltningsrättsliga frågor, sekretess, dataskydd och digitalisering inklusive molnfrågor.

Du kommer att hålla interna utbildningar och medverka i projekt och regeringsuppdrag.

Som verksjurist kommer du vara en viktig del i myndighetens arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt och tar ett ansvar för juridiken vilket innebär nära samarbete i olika projekt och uppdrag med övriga medarbetare på myndigheten.

Din kompetens

Vi söker dig som har juristexamen och erfarenhet av juridiskt arbete vid myndighet, domstol, departement, advokatbyrå eller annan likvärdig erfarenhet. Du bör ha förmåga att göra djupgående rättsliga analyser och överblicka hela rättsområden.

Vi ser det som meriterande med goda juridiska kunskaper i frågor som rör upphandlingsjuridik och praktiskt arbete med upphandling och avtal. Vi ser det även som meriterande med flera års erfarenhet av för enheten relevant kvalificerat juridiskt arbete.

Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och serviceinriktad. Vi förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, kan prioritera, har lätt för att samarbeta, är lösningsinriktad med utgångspunkt i myndighetens uppdrag och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du tar egna initiativ, har förmåga att självständigt driva arbetet framåt, är effektiv och social.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningen gäller tills vidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Naturvårdsverket tillämpar sex månaders provanställning. Du kommer att vara placerad vid någon av våra tjänstgöringsorter Stockholm och Östersund i våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler.

Naturvårdsverket vill erbjuda ett flexibelt arbetssätt genom möjlighet till distansarbete upp till 50 procent av arbetstiden. Vi eftersträvar en effektiv verksamhet, ett hållbart arbetsliv samt ökad trivsel.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Självklart värdesätter du myndighetens långsiktiga inriktning sammanfattad i tre ord: nytänkande, samverkande och enklare.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 25 maj 2022.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedanstående personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Anna Zilla, enhetschef på rättsenheten

Kontaktpersoner för ST och SACO

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket driver och samordnar arbetet för en god livsmiljö tillsammans med andra. Vi bygger vårt arbete på kunskap och visar på möjligheter för en hållbar utveckling. Vi är en miljömyndighet som arbetar på uppdrag av regeringen. Naturvårdsverket ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Är du intresserad av tjänsten på Naturvårdsverket Östersund? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Verksjurist är 2022-05-25.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

    Liknande jobb

    Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.