Stödpedagog till gruppboendet Skäpplandsgatan 3

Ledig tjänst på Örebro Kommun

Sök ledigt jobb som Stödpedagog i Örebro. Nu finns det en ledig tjänst på Örebro Kommun i Örebro län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Individuell lönesättning. Arbetet är Heltid/ Ej specificerat. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2022-05-30.

Hitta till arbetsplatsen på Örebro Kommun

Arbetsplatsen hos Örebro Kommun ligger i Örebro i Örebro län.

Yrke Stödpedagog
Arbetsort Örebro län – Örebro
Arbetsplats Örebro Kommun
Organisationsnummer 2120001967 (Örebro kommun)
Anställningsvillkor Heltid/ Ej specificerat
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Individuell lönesättning
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2022-05-30

Örebro Kommun Nu söker vi dig som vill vara med och skapa en bättre vardag för servicemottagarna på gruppboendet på Skäpplandsgatan 3. 


Om tjänsten
I tjänsten som stödpedagog kommer du att fokusera på att handleda personalen i det pedagogiska arbetet, samtidigt som du är med i det dagliga arbetet och ger stöd till servicemottagarna utifrån beviljad insats. Ett professionellt bemötande och förhållningssätt är grundläggande i vår verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår att stötta och hjälpa de boende i deras vardagsliv utifrån beslut och genomförandeplan. Det innebär stöd till den enskilde i den dagliga livsföringen, i kultur och fritidsaktiviteter, såväl i som utanför den enskildes hem, samt omvårdnad. Du ansvarar också för att utföra verksamhetens löpande arbetsuppgifter och följa verksamhetens rutiner. Löpande dokumentation enligt gällande lagstiftning ingår i tjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• vägleda kollegor i olika metoder och arbetssätt
• planera, implementera, utvärdera och analysera arbetssätt och metoder i arbetsgruppen
• stödja servicemottagaren utifrån mål och beviljad insats samt anpassa verksamheten utifrån en eller flera servicemottagares behov
• utföra omvårdnadsinsatser samt uppgifter utifrån egenvård och delegation såsom medicinska, rehabiliterande och habiliterande insatser samt läkemedelshantering
• stödja och samordna kollegor att bli självständiga i arbetet med att upprätta och följa upp genomförandeplaner
• handleda kollegor kring yrkesetiska dilemman och pedagogiska förhållningssätt med reflektion som arbetsmetod
• använda verksamhetssystem och digitala verktyg i arbetet och dokumentera utifrån styrande dokument

Kompetenskrav

• stödpedagogutbildning om 200 YH poäng, alternativt 60 högskolepoäng med inriktning mot funktionshinderområdet, beteendevetenskap, psykologi, socialt arbete alternativt pedagogik
• minst två års erfarenhet inom funktionsstödsområdet

Du behärskar det svenska språket på så sätt att du kan kommunicera med servicemottagaren och övrig personal samt skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. För att kunna dokumentera krävs även god datavana. Som stödpedagog hos oss är du trygg som person och bra på att arbeta strukturerat. Du har förmåga att möta servicemottagarna på ett professionellt sätt genom att vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare har du en positiv människosyn med stor respekt för varje människas individuella behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• god kunskap om LSS
• kunskap i stödtecken/teckenspråk
• erfarenhet/utbildning i IBIC
• erfarenhet av att upprätta mål- och genomförandeplaner
• erfarenhet av att arbeta med personer med diagnos inom autismspektrum

Om arbetsplatsen
Skäpplandsgatan 3 är ett gruppboende med totalt sju servicemottagare med olika typer av funktionsnedsättningar. Gruppboendet verkställer beslut om Bostad med särskild service för vuxna enligt LSS. Vi arbetar utifrån IBIC i våra verksamheter. Här finns plats för dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar bättre vardag för Örebroarna. Välkommen att bli en av oss.

Förvaltningen för funktionshindrade i Örebro Kommun ger stöd och service enligt lagen om stöd och service (LSS). Läs mer om hur det är att jobba inom förvaltningen för sociala insatser på orebro.se/jobb.

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Arbetstid: schemalagd dag, kväll och varannan helg

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 30 maj. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Är du intresserad av tjänsten på Örebro Kommun? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Stödpedagog är 2022-05-30.
Ansök nu

Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.