Lokförare till Älmhult

Ledig tjänst på Green Cargo

Sök ledigt jobb som Lokförare/Förare av tåg i Älmhult. Nu finns det en ledig tjänst på Green Cargo i Kronobergs län att söka. Lönen är Fast månads- vecko- eller timlön och Fast månads- vecko- eller timlön. Arbetet är Heltid Tillsvidare. Anställningen är en Vanlig anställning och anställnings längd är Tills vidare. Sök jobbet senast 2024-09-01.

Hitta till arbetsplatsen på Green Cargo

Arbetsplatsen hos Green Cargo ligger i Älmhult i Kronobergs län.

Yrke Lokförare/Förare av tåg
Arbetsort Kronobergs län – Älmhult
Arbetsplats Green Cargo
Organisationsnummer 5561196436 (Green Cargo AB)
Anställningsvillkor Heltid Tillsvidare
Anställningstyp Vanlig anställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Lönenivå Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningens längd Tills vidare
Arbetstid Heltid
Sista ansökningsdag 2024-09-01

Green Cargo Green Cargo är den största järnvägsoperatören för gods i Sverige. 98 procent av våra transporter sker med eltåg med mycket låg klimatpåverkan. Nu söker vi både nyutbildade och erfarna lokförare till vår verksamhet i Älmhult. Vill du vara med och bidra till den gröna omställningen, skicka in din ansökan redan idag!

Ditt uppdrag
Som lokförare hos oss erbjuds du ett självständigt, ansvarsfullt och omväxlande arbete. Dina främsta arbetsuppgifter är lokförartjänst, men även växlingsarbete ingår. Ingen dag är den andra lik på järnvägen. Arbetstiderna varierar och innebär oregelbundet skiftarbete med arbetshelg varannan helg eftersom vår verksamhet aldrig står still. Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid initierad av 6 månaders provanställning med start enligt överenskommelse.

Din profil
Du är antingen nyutbildad lokförare från YH eller en erfaren lokförare. Har du erfarenhet av att köra godståg eller är utbildad förare vid växling, är detta meriterande. Du behöver ha körkort (B).

Arbetet som lokförare är ett ansvarsfullt yrke. Det passar dig som är lika intresserad av ett högt säkerhetstänk som service och teknik. Du har en hög koncentrationsförmåga samt ett starkt regel- och instruktionsfokus. Arbetet kan många gånger vara fysiskt krävande och det är därför viktigt att du uppfyller de medicinska krav som ställs för trafiksäkerhetstjänst. Du har giltigt lokförarbevis och kan uppvisa ett godkänt examinationsbetyg efter din utbildning.

Vårt erbjudande
Din anställning inleds av en företagsspecifik utbildning som rustar dig för just vår verksamhet och våra lok. Utbildningen innehåller teori, praktik och examination. Som anställd på Green Cargo erbjuds du bland annat:
• Lön och anställningsvillkor enligt kollektivavtal
• Friskvård kr 3000 kr/år
• Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) via Alecta och Arbetsskadeförsäkring (TFA) via AFA
• Frivillig gruppförsäkring via Skandia för dig och din familj
• Betald lagstadgad hälsoundersökning hos Falck
• Ersättning för TBE-vaccination
• Ersättning för receptbelagd medicin upp till 2200 kr.
• Ersättning för Läkarvård inom högkostnadsskyddet (upp till 1100 kr)
• Föräldralöneutfyllnad (10%)

Utöver ovanstående erbjuder vi stöd och support från en väl fungerande organisation, ett gott kamratskap och en engagerad chef. Som stöd i ditt arbete finns också vårt driftcenter tillgängligt dygnet runt. De stöttar och hjälpar vid frågor som dyker upp i produktion och vår lokstyrning är bara ett samtal bort om du behöver teknisk rådgivning. Som en del av vårt säkerhetsarbete är kontinuerlig fortbildning en självklarhet för att rusta dig för vår verksamhet.
För den som vill och är driven finns det många interna karriärmöjligheter. Flera av våra gruppchefer har börjat sin karriär inom produktion. Som lokförare finns också möjlighet att utbilda sig till handledare, faktainsamlare eller kamratstödjare. Flera av våra lokförare har fortsatt sin karriär inom andra delar av företaget och arbetar bland annat som instruktör till att utveckla vår affär och att leda vår verksamhet.

Få en inblick i en lokförares vardag.

Rekryteringsprocessen
Uppfyller du våra grundkrav kommer du inledningsvis att bjudas in till en telefonintervju. Därefter genomförs intervju med rekryterande chef, en läkarundersökning inklusive drog- och alkoholtest och slutligen referenstagning och bakgrundskontroll. Vi använder oss av SRIs kontrollverktyg för att säkerställa att de aktuella kandidaterna inte har en bakgrund som är oförenlig med vår värdegrund.

Mångfald och inkludering
Green Cargos medarbetare är nyckeln till att vi ska kunna nå bolagets vision om järnvägslogistik i världsklass och det är medarbetarnas kompetens och ambition som driver bolagets framgång. Vi ser att olikheter bland våra medarbetare stärker vår konkurrenskraft och bidrar till vår affär och vår utveckling. Vi vill därför ha en arbetsplats präglad av mångfald och välkomnar sökanden med olika typer av kompetenser, personligheter, bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Ansökan
Vi går igenom ansökningarna fortlöpande. Vänligen uppge var och när du erhållit din lokförarutbildning i din ansökan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!


Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. Nästan 98 procent av vårt transportarbete sker med eltåg med mycket låg klimatpåverkan. Varje vardag kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 9 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi har 1 800 anställda, transporterar cirka 20 miljoner ton gods och har en årsomsättning på 4,2 miljarder SEK (2023).
Är du intresserad av tjänsten på Green Cargo? Ansök här Länken leder dig bort från Svenskajobb.se. Tänk på att sista ansökningsdag för tjänsten som Lokförare/Förare av tåg är 2024-09-01.

Sök andra jobb som lokförare/förare av tåg

Här ser du liknande jobb inom samma yrkesgrupp eller ort.


Om Svenskajobb.se

Svenskajobb.se är en tjänst för att söka lediga tjänster i Sverige men även vissa utlandsjobb. Här hittar du tusentals jobb inom alla kategorier och alla regioner. Du kan snabbt söka fram ditt drömjobb med vår sökfunktion. Sök på till exempel yrke, ort eller andra kriterier du har. Sajten uppdateras i realtid med Arbetsförmedlingens alla jobb.

Sök lediga jobb

Sök och hitta lediga tjänster. Skriv in yrke, ort, arbetsplats eller annat du vill söka på. Du kan ange ett eller flera sökord.

Liknande jobb